Hlavní obsah

Vítkovice si zkomplikovaly boj o první šestku. Doma padly s předposledním

PRAHA

Hokejisté Vítkovic si zkomplikovali boj o elitní šestku tabulky, která zaručuje přímou účast v play-off. Loňský vicemistr doma nestačil na předposlední Karlovy Vary a Západočeši po vítězství 4:2 oživili teoretické naděje na předkolo vyřazovací části. Hosté rozhodli o vítězství ve třetí třetině, kdy se trefil Michal Mikeska a Martin Zaťovič. Energie bodovala v šestém utkání po sobě a vzdálila se na tři body poslední Mladé Boleslavi, která má však dva zápasy k dobru.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Lukáš Mensator z Karlových Varů sleduje atak vítkovického Jiřího Burgra, jehož stíhá Martin Gründling.

Článek

Roli favorita začaly Vítkovice naplňovat brzy po startu. Do vedení je v sedmé minutě poslal kuriózním gólem Káňa, od jehož těla se za Mensatorova záda odrazila nepřesná Burgrova střela.

Tím ideální vývoj z pohledu domácích skončil. Energii rychlý gól nezaskočil, naopak převzala iniciativu a dokazovala, že poslední výsledky nejsou náhodné. Slibnou šanci promarnil Kumstát, hosté nevyužili tři přesilovky a jediným výsledkem jejich převahy byl po první části poměr střel 16:6.

Hráči Vítkovic se radují z prvního gólu. Vlevo je Marek Malík.foto: ČTK/Jaroslav Ožana Čtvrté oslabení už ale Vítkovice bez úhony nepřečkaly: v 23. minutě prostřelil Málka Košťál. Vicemistr se hledal, ani proti předposlednímu celku tabulky nedokázal rozvinout obvyklý nátlakový způsob hokeje. Ostravané dokonce úplně promrhali 80 sekund přesilovky pět na tři.

Nikoho nepřekvapilo, že aktivnější Západočeši otočili skóre. Druhou početní výhodu zužitkoval Gawryletz, jehož ránu od modré čáry Málek neudržel mezi betony a puk se dokutálel do branky.

Vedení však hostům příliš dlouho nevydrželo. Domácí dostali podruhé šanci dvojnásobné přesilovky a tentokrát už ji zásluhou pohotové Káňovy teči proměnili v gól.

Karlovarští se i s tím dokázali vypořádat. Když ve 43. minutě vyražený puk poslal od mantinelu do odkryté klece Mikeska, hosté už si výhru nedali vzít. Se štěstím vzápětí přečkali dvě velké šance bratrů Jana a Tomáše Káňových a sedm minut před koncem díky třetí využité přesilovce zpečetil jejich vítězství Zaťovič.

Závěrečná power play už Vítkovicím nepomohla a Západočeši si z ostravského ledu po třech prohrách zase odvezli tři body.

Předehrávka 46. kola
Vítkovice - Karlovy Vary 2:4on-line
Branky a nahrávky: 7. J. Káňa (Burger, Ujčík), 39. J. Káňa (Burger, Malík) - 23. Košťál (Mikeska), 36. Gawryletz (Kumstát, Pech), 43. Mikeska (Rohan), 53. Zaťovič (Gawryletz, Mocek). Rozhodčí: Hradil, Hrubý - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7, navíc Mikeska 10 min. Využití: 1:3. Diváci: 4066.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Ovčačík, Trnka, Bartoň, Voráček, Punčochář, Koma - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, Štefanka, Klimek - T. Káňa, Húževka, Hlinka - Šedivý, Strapáč, Szturc. Trenéři: Trličík a Moták.
Karlovy Vary: Mensator - Gründling, Gulaši, Prošek, Gřegořek, Mocek, Lučka, Gawryletz, M. Rohan - Zucker, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - Klíma, T. Sýkora, Kotrla - Dej, Mikeska, Kuběna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice