Hlavní obsah

I přes výhru ve Vítkovicích jsme smířeni s play-out, říká Mikeska

Vypadá to na pozdní finiš karlovarských hokejistů. Ačkoliv Energie dnes po vítězství 4:2 ve Vítkovicích zaznamenala už šestý zápas s bodovým ziskem, na desáté místo a předkolo play-off má pořád ještě sedmibodovou ztrátu.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Hráči Karlových Varů se už smířili s play-out.

Článek

"Kam se teď v tabulce díváme? No na čtvrté místo už asi nemáme šanci," vtipkoval po utkání s novináři útočník Michal Mikeska. "Jsme smířeni s play-out. Ale honíme každý bod, který se nám pak bude hodit. Mužstva na spodku tabulky teď dělají dost bodů a potřebujeme, aby se nám nikdo neutrhl," dodal vzápětí vážným tónem útočník třináctého celku extraligového pořadí.

Západočeši rozhodli zápas v přesilovkách, využili hned tři. "Ani nepamatuju, kdy bychom dali v přesilovce tři góly. Nebudu tvrdit, že jsme to sehráli na jeden dotek, měli jsme i kliku. Dneska nám to tam prostě napadalo," řekl Mikeska, který si v Ostravě připsal vítěznou branku na 3:2.

Byla to i jediná trefa, kterou Karlovarští dali při hře pět na pět. "Vůbec jsem neviděl, že je to gól. Projel přede mnou hráč, já jsem se to jenom snažil trefit na bránu. Až podle toho, že se radovali spoluhráči, jsem pochopil, že to je asi gól," řekl Mikeska.

Jeho zásah vrátil týmu psychické síly pro koncovku utkání. Přišel krátce po startu třetí třetiny a vyrovnávacím vítkovickém gólu do šatny. "Pomohl nám v tom, že jsme se vrátili na naši vlnu a stouplo nám sebevědomí. Po tom vyrovnávacím gólu na 2:2 jsme šli trošku dolů. Po třetím gólu jsme zápas ale dohráli solidně," dodal Mikeska.

Reklama