Hlavní obsah

Kladno - Třinec 4:3Až nájezdy rozhodly na Kladně. Rytíři porazili mistrovský Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Kameš 1 : 0
15. Kůrka 1 : 1
18. Hrňa 1 : 2
30. Dragoun 2 : 2
42. Zíb 2 : 3
65. Lepine 3 : 3

KLADNO

Mistrovský Třinec přijel do Kladna jako osmý tým extraligové tabulky, domácí byli před 46. kolem devátí. Tedy boj o desítku zaručující předkolo play-off. Po šedesáti minutách nebyl vítěz znám. Dva body si připsali nakonec domácí, když vyhráli 4:3 po samostatných nájezdech. O výhře Rytířů rozhodl Jason Lepine.

Článek

Po 80 sekundách utkání se před třineckým brankářem Peterem Hamerlíkem objevil Martin Látal, ale jeho bekhendový pokus skončil nad brankou. Úvodní gól si připsal až Vladimír Kameš, který poslal Rytíře do vedení v přesilové hře, vstřelil svůj první gól v sezóně.

Za hosty poprvé nastoupil útočník Tomáš Kůrka, který jinak celou sezónu hrál v pražské Slavii, kde nasbíral ve 43 zápasech 21 bodů za 13 gólů a 8 asistencí a byl třetím nejproduktivnějším slávistou. Na Kladně ho trenéři zařadili do prvního útoku s kapitánem Radkem Bonkem a Václavem Varaďou. A právě nový muž v dresu Ocelářů v první dvacetiminutovce srovnal na 1:1. A za tři minuty bylo vše obráceně, v početní výhodě poslal hosty do vedení Erik Hrňa.

Obě mužstva dělil před zápasem jediný bod. Hosté byli na osmé příčce, domácí o pozici níže. Domácí nemají s Oceláři ideální bilanci. Třinec v pěti předchozích pokusech vždy zde vyhrál a to při skóre 24:8. Kladno ale čtyřikrát za sebou doma bodovalo, po třech soubojích s plným počtem bodů v neděli prohrálo 3:4 po samostatných nájezdech s Vítkovicemi. Hosté naopak z minulých pěti klání získali jen pět bodů a pouze ve dvou z posledních sedmi utkání dokázali vstřelit více než jeden gól.

Po dvou třetinách 2:2 

Srovnat mohl v první polovině druhé třetiny Jaroslav Kalla i Michal Dragoun, ale ani jeden kladenský hráč neuspěl. Domácí měli příležitost v následné přesilové hře, ale hosté se ubránili. Jenže uběhlo šest sekund hry pět na pět a bylo přece jen srovnáno. Dragoun se už nemýlil. Stav 2:2 na konci třicáté minuty.

Rytíři sehráli v prostřední části tři přesilové hry, ale žádnou nevyužili. A to i přesto, že třikrát znásobili své střelecké snažení proti úvodní části. Hosté se v tomto dějství této výhody nedočkali.

Ze třetí třetiny uběhlo 114 sekund, když se časomíra zastavila po vstřelené brance. Mezi střelce se pokusem od modré čáry zapsal třinecký obránce Lukáš Zíb, hosté vedli 3:2 ani ne tak po střele, ale spíše po nahození puku před branku.

Od 52. minuty hráli hosté přesilovou hru, druhou v tomto utkání, ale čtvrtý gól nepřidali a Kladno mělo ještě sedm minut na srovnání skóre. A stalo se. V 55. minutě přivedl necelé dva tisíce diváků k radosti Martin Látal. Rozhodující gól po šedesáti minutách ale nepadl, nastal čas prodloužení. V něm mělo Kladno více ze hry, jenže oba brankáři v této části neinkasovali. O dělbě bodů musely rozhodnout samostatné nájezdy. Jediný proměnil Jason Lepin a Kladno vyhrálo 4:3.

Kladno - Třinec 4:3 SN (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Kameš (Kalla), 30. Dragoun (L. Procházka, Lepine), 55. Látal (Hluchý, Lukáč), 65. Lepine (samostatný nájezd) - 15. Kůrka (Varaďa, Hudec), 18. Hrňa (Adamský, Peterek), 42. Zíb (Bonk, Varaďa). Rozhodčí: Šindler, Müllner (SR) - Bejček, Charvát. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 1967.
Chábera - Lepine, Toman (21. Pavlů), L. Procházka, David Růžička, Kameš, J. Drtina - Bicek, Patera, Bílek - Hovorka, Dragoun, Kalla - Eberle (od 41. Hluchý), Lukáč, M. Látal - Valský, Melka, Kuchler. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Hamerlík - Novotný, Zíb, Richter, Hudec, Lojek, Klouček, od 35. navíc Cartelli - Kůrka, Bonk, Varaďa - Hrňa, Peterek, Adamský - D. Květoň, Polanský, M. Hořava - Orsava, Ostřížek, Hampl. Trenéři: Tlačil a Janků.

Reklama