Hlavní obsah

Sparta - Č.Budějovice 4:2Sparta porazila České Budějovice a bodovala pojedenácté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Treille 1 : 0
18. Šimánek 1 : 1
24. Sersen 2 : 1
44. Ton 3 : 1
49. Milam 4 : 1
57. Mertl 4 : 2

PRAHA

Hokejisté Sparty porazili v pátečním 46. kole extraligy České Budějovice 4:2 a udrželi si v čele tabulky sedmibodový náskok. Pražané bodovali v jedenáctém zápase za sebou, předešlé dva duely ale v prodloužení nebo po nájezdech prohráli. Jihočeši nedokázali navázat na své předešlé tři výhry na ledě Sparty.

Článek

V úvodu utkání byli trochu nečekaně mnohem aktivnější hosté, Sparta se v útočném pásmu výrazněji připomněla až po pěti minutách. Oba brankáři Pöpperle a Kovář, kteří se v příštím týdnu potkají v reprezentačním týmu, však byli pozorní.

Do první větší šance se dostal ve 12. minutě Yorick Treille, Kovář však jeho příležitost zlikvidoval. Po přečíslení dva na jednoho poté nepřesně střílel Sersen. V 17. minutě se dostala Sparta do vedení, když Sacha Treille vystihl Vráblíkovu rozehrávku a jistě překonal Kováře. Jihočeši však stejným způsobem brzy vyrovnali. Nejistou rozehrávku Pražanů využil Šimánek.

Ve 24. minutě Sparta opět vedla, když Kováře v přesilové hře, ale po samostatné akci, prostřelil Sersen. Třetí branku mohl přidat Bližňák, ale neuspěl stejně jako při Kotalíkově vyloučení Pacovský.

Podobně efektní zákrok jako Kovář ale vzápětí předvedl i Pöpperle, jenž zlikvidoval Langhammerovu šanci po přečíslení dva na jednoho. V závěru druhé třetiny se sparťanský brankář vytáhl i proti dlouholetém kapitánovi Sparty Ptáčkovi, který nyní hraje v Českých Budějovicích.

Ve 44. minutě přiblížil Spartu tříbodovému zisku svým 24. gólem v sezoně Ton, kterého ideálně našel před brankou kapitán Broš. Když poté překvapil Kováře střelou od modré čáry Milam, bylo prakticky jasné, že Jihočeši počtvrté za sebou na ledě aktuálně vedoucího celku soutěže nevyhrají.

V 50. minutě hosty zachránila při střele Ivana Rachůnka jen tyč, a když poté Sparta nevyužila Sparta dvě přesilové hry, podařilo se hostům snížit na rozdíl dvou branek. Žádné drama se ale nekonalo.

HC Sparta Praha - HC Mountfield České Budějovice 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 17. S. Treille, 24. Sersen, 44. Ton (Broš, I. Rachůnek), 49. Milam (Pacovský, Lapšanský) - 18. Šimánek (Kašpařík), 57. Mertl (Burian, Kranjc). Rozhodčí: Hribik, Souček - Rozlínek, Horinek. Vyloučení: 3:5, navíc D. Kočí (Sparta) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5554.
Sparta: Pöpperle - Košťálek, Sersen, Milam, Kasík, Philipp, D. Kočí, Kučný - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Jánský, Lapšanský, S. Treille. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vráblík, Kolarz, Němeček - Červený, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Kotalík, L. Květoň, - Burian, Langhammer, Švihálek - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata: