Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 2:3Poslední Mladá Boleslav potvrdila formu a vyhrála v Litvínově

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Majdan 1 : 0
4. Tomas 1 : 1
55. Frolík 2 : 1
57. Tomas 2 : 2
65. Vrbata 2 : 3

LITVÍNOV

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v pátek na ledě Litvínova 3:2 po samostatných nájezdech, vyhráli pátý z posledních šesti zápasů, přesto zůstávají na dně extraligové tabulky o bod za Karlovými Vary. Jedenáctý Litvínov, který dvakrát vedl, promarnil šanci se více přiblížit desáté Kometě Brno, na niž ztrácí čtyři body. Ve čtvrté sérii nájezdů rozhodl zápas David Vrbata.

Článek

Litvínov udeřil z první šance. Po chybné rozehrávce hostů Trávníček našel Majdana a ten po 102 sekundách hry otevřel skóre. Středočeši ale rychle odpověděli a za 81 sekund bylo vyrovnáno. Žabka vysunul do úniku Tomase, který překonal blafákem Fraňka. Litvínov se snažil získat vedení zpátky, v osmé minutě nepřekonal v šanci nadvakrát Hübla Ručinský. Hosté pak odolali i při třech oslabeních.

V úvodu druhé části nevyzrál na Fraňka z mezikruží Balaštík. Ve 23. minutě fauloval Kubinčák Demela a inkasoval trest na pět minut a do konce utkání, Litvínov se však v dlouhém oslabení ubránil. Následně šel pykat Podkonický a v přesilovce Vervy ohrozili Jaroslava Hübla Ručinský a Lukeš. Další možnosti měli hosté, ale Franěk pokryl pokusy Jiránka, Stielera a pak při vyloučení Ručinského i Balaštíkovu možnost.

Ve třetí třetině se hrálo opatrně a dlouho bez šancí. Jen Lukeš se pokoušel skórovat hned po buly, ale netrefil branku. V 55. minutě se domácí radovali, když se z dorážky trefil bekhendem Frolík. Za pouhých 91 sekund ale vyrovnal bekhendovou střelou Tomas a svou druhou brankou v zápase vynutil prodloužení.

Do nastavení šli domácí v početní výhodě, ale nerozhodli. Nepodařilo se to ani Jenáčkovi, jehož šanci zlikvidoval Jaroslav Hübl. V rozstřelu se nejdříve trefili jak hostující Mikulík, Tomas a Vrbata, tak i domácí Šrámek, Lukeš a Jenáček. Ve čtvrté sérii už Šrámek neuspěl, zatímco Vrbata svůj nájezd znovu proměnil, tentokrát proti Nechvátalovi, který nahradil Fraňka.

HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Majdan (Trávníček), 55. Frolík (V. Hübl) - 5. Tomas (Žabka, Čutta), 57. Tomas (D. Výborný), rozhodující sam. nájezd Vrbata. Rozhodčí: Husička, Trombík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:11, navíc Kubinčák (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3110.
Litvínov: Franěk (na 4. nájezd Nechvátal) - Černošek, Kubát, Jareš, Gula, Stříteský, Kousalík, Brejčák, od 41. navíc Skuhrovec - Šrámek, V. Hübl, F. Lukeš - Gerhát, Jenáček, Ručinský - Majdan, Černý, Trávníček - Frolík, Hujsa, Kubinčák. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Žabka, Čutta, Hay, Chaloupka, Mozík, Baldwin, Rýgl, Beňovič - Mikulík, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Pabiška - Říha, Vrbata, Goertzen - Jiránek, Stieler, Demel. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: