Hlavní obsah

Ve Slavii jsem neměl prostor, jsem rád, že došlo k výměně, přiznal Ocelář Kůrka

KLADNO

Poprvé oblékl dres Třince, ale hokejista Tomáš Kůrka mohl být spokojený jen napůl. Po výměně ze Slavie na Kladně vstřelil gól, ale mistr nakonec prohrál po samostatných nájezdech 3:4. „Byl to zápas ve velkém tempu, bojovný. Oba týmy chtěly tři body, ale nám to bohužel nevyšlo, udělali jsme tam pár chyb,“ litoval útočník, který hrál v prvním útoku.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Kůrka v dresu Třince na ledě Kladna.

Článek

Hrál jste první zápas za Třinec, vstřelil jste gól, ale v nájezdech jste prohráli. Jak hodnotíte výjezd na Kladno? Je to docela příjemná věc, ale radši bych bral výhru a tři body.

Byl jste zařazen do elitního útoku s Radkem Bonkem a Václavem Varaďou, jak hodnotíte tuto spolupráci? Oni jsou hráči první třídy, tohle mně vyhovuje, jestli dále dostaneme prostor, tak si to určitě sedne, jsem spokojený.

Vy jste celou sezónu byl ve Slavii, ale byl jste přitom hráčem Sparty, teď jste v Třinci. Čí jste tedy hráč? Já sám nevím, je to takový zapletený.

Čekal jste výměnu ze Slavie? Já jsem chtěl i sám výměnu. Nedostával jsem tolik prostoru. Co jsem dneska odehrál v první třetině, to jsem třeba ve Slavii neodehrál za celý zápas. Proto jsem rád, že k tomuto kroku došlo.

Je vám po trejdu lépe, Třinec se drží v desítce pro play-off, Slavia má už jen teoretickou naději? Já bych ročník klidně dokončil na Slavii, ale když na to budu hledět jen ze střídačky a k ničemu nepřispěju, tak jsem tam zbytečný. Na konci sklidím jen kritiku. Tohle nemělo význam, místo mě tam může jít nějaký mladší hráč, který těch pár střídání odehraje.

Jaký je Třinec? Má kvalitní kádr, má tři elitní centry. Je tu jiný hokej, je více útočný, je to více o pohybu, což na Slavii bylo spíš z obrany. Tam se vyčkávalo a hrálo se na brejky, v tomhle je velký rozdíl.

A co cestování, teď ho budete mít více, ne? Tohle mi nevadí, když jsem byl v Americe v juniorce nebo na farmě, tak jsme jezdili daleko více. Já se přizpůsobím jakýmkoli podmínkám. Každý chce hrát, pak si hokejista připadá platný, pak může podat nejlepší výkony. Ve Slavii jsem nevěděl, na čem jsem.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec