Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 5:2Plzeň porazila Slavii a vyhrála doma podesáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Straka 1 : 0
30. Alinč 1 : 1
44. Straka 2 : 1
48. Marušák 3 : 1
54. Vondrka 3 : 2
55. Modrý 4 : 2
60. Johnson 5 : 2

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili v pátečním 46. kole pražskou Slavii 5:2 a připsali si už desátou domácí výhru za sebou. Indiáni tak v této sezóně ani napočtvrté neztratili se Slavií ani bod a na druhém místě mají na vedoucí Spartu stále sedmibodový manko.

Článek

Svěřenci Vladimíra Růžičky mohou být rádi, že se po porážce jejich ztráta na dvanácté místě na desítku pro předkolo play off pro zůstává šest kol před koncem základní části šestibodová. Plzeň dotáhl ke třem bodům především kapitán Martin Straka, který vstřelil dvě branky a přidal dvě asistence.

Hosté nastoupili do utkání s pozornou obranou středního pásma a větším důrazem v osobních soubojích nepustili Plzeň do očekávaného tlaku. Domácího kapitána Straku tradičně svědomitě hlídal Tomica, přesto vůdce Indiánů připravil přesnou přihrávkou šanci Kratěnovi. Uzdravený útočník, hrající teprve třetí utkání od 6. prosince, ovšem zblízka nepřekonal klečícího Furcha. V 11. minutě ještě gólman Slavie zastavil střelu nekrytého Pletky a ve zbylém čase úvodní dvacetiminutovky se hra odehrávala především ve středním třetině.

Na začátku prostřední části hosté promarnili 45 vteřin dlouhou dvojnásobnou početní výhodu. Do dobré pozice se prokličkoval jen explzeňský Dresler, zakončil však příliš slabě. Ve 25. minutě udeřilo na druhé straně, když po vyhraném buly přiťukl Dvořák kotouč Strakovi a ten prostřelil Furcha. Domácí zjednodušili hru a jejich aktivitu mohl korunovat v přesilovce Stránský. Mladík hrající ve druhém útoku ale trefil ve 28. minutě z mezikruží pouze tyčku.

V polovině zápasu vrátily Slavii do tempa dva fauly plzeňských hráčů rychle za sebou. Přesilová hra pět na tři trvala pouze 17 vteřin. Kombinaci s Vondrkou totiž vyšperkoval Kadlec křížnou přihrávkou na Alinče, jenž zakončoval do prázdné branky. Poté mohl vyrovnaný stav změnit po individuálním průniku Micka, jeho táhlý pokus však vyrazil levým betonem gólman Svoboda. Útočná aktivita rozjeté Slavie vrcholila ve 35. minutě, kdy se až před plzeňskou branku protáhl Vondrka a domácí od pohromy uchránilo po jeho střele břevno.

Těsně před druhou sirénou ještě domácí nevyužili přečíslení tři na jednoho, když Mrňu vychytal Furch. Vše si vynahradili ve 43. minutě, kdy jim hosté nabídli více než minutovou dvojnásobnou přesilovku. Kratěna sice pálil jen do pravé tyče, za chvíli ale Kovář našel ideální přihrávkou Straku, který vypálil přesně pod břevno poloodkryté branky. Za nepříznivého vývoje skóre navíc zbytečně fauloval ve 47. minutě kapitán hostů Kadlec a jeho vyloučení potrestal bombou od modré čáry na 3:1 Marušák.

Trenéři Slavie si následně vybrali oddechový čas a po úspěšně zakončeném výjezdu z rohu při přesilové hře vykřesal v 54. minutě naději Vondrka. Hosté ve snaze zvrátit utkání otevřeli hru a domácí hrozili z protiútoků. Po jednom z nich zvýšil ranou bez přípravy svým prvním gólem po návratu z hokejového důchodu Modrý na 4:2. Slavie dvě minuty před koncem zkusila odvolat brankáře. Power play jí ale nevyšla, naopak se trefil do prázdné branky domácí Johnson.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha 5:2 (0:0, 1:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 25. Martin Straka (Dvořák), 44. Martin Straka (Jan Kovář, Vykoukal), 48. Marušák (Stránský, Martin Straka), 55. Modrý (Stránský, Martin Straka), 60. Johnson (Pitule) - 30. Alinč (Kadlec, Vondrka), 54. Vondrka (Pospíšil, Kadlec). Rozhodčí: Homola, Šír - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:2. Diváci: 5903.
Plzeň: A. Svoboda - Vykoukal, Kaberle, Marušák, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, Modrý, Frolo - Duda, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Martin Straka, Kratěna - Stránský, Pitule, Johnson - Petruška, M. Heřman, Mrňa. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, J. Krejčík, Krejčí, Kolařík, Šulc, Dresler, Valach - Vondrka, Alinč, Krenželok - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Dušek, P. Jelínek, Doležal - Sklenář, T. Hertl, Jaškin - od 22. navíc Pospíšil. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann, Čelanský a Beránek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice