Hlavní obsah

Liberec - Zlín 4:1Liberec vyhrál nad Zlínem a upevnil si páté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kudrna 1 : 0
8. Nedvěd 2 : 0
22. Urban 3 : 0
31. Köhler 3 : 1
32. Klimenta 4 : 1

LIBEREC

Hokejisté Liberec zdolali v přímém souboji o páté místo ve 46. kole Zlín 4:1 a upevnili si místo v první šestce pro přímý postup do čtvrtfinále. Svůj náskok na šesté Vítkovice i sedmé Berany zvýšili Bílí Tygři na pět bodů. Zlín v pátek potvrdil, že se mu nedaří venku, kde prohrál už pošesté za sebou.

Článek

Už ve 3. minutě musel hostující gólman Sedláček v obrovské šanci zakročit proti Klimentovi. O tři minuty později ale lovil puk ze své branky, když v přesilové hře tečoval střelu Trončinského od modré čáry Kudrna a Bílí Tygři šli do vedení.

Netrvalo to ani dvě minuty a Liberec vedl o dvě branky, když Nedvěd z mezikruží zužitkoval Klimentovu přihrávku střelou mezi Sedláčkovy betony. Hosté mohli odpovědět v dlouhé přesilové hře pěti na třem, Leška ale pálil nepřesně.

Hned na začátku druhého dějství domácí opět udeřili. Nedvěd ještě v první šanci zaváhal, jenže o minutu později dorazil střelu Vantucha hbitě Tomáš Urban a Sedláček potřetí v utkání kapituloval. Zlín zkorigoval skoré v polovině zápasu. Po zaváhání liberecké obrany se po pasu Holíka prosadil z mezikruží Köhler.

Liberečtí si přichystali bleskovou odpověď. Po dvaačtyřiceti vteřinách od zlínské branky se v početní výhodě prosadil Klimenta. Zlínští mohli snížit v závěru druhé části hry, ale Holíkův pokus zneškodnil na brankové čáře útočník Vantuch.

V závěrečné třetině příliš mnoho šancí k vidění nebylo a ani brankáři nemuseli v řešit žádné ošemetné situace. Slušně zaplněná liberecká hala přihlížela rozkouskované hře, ve které bylo k vidění hodně nepřesností a nedisciplinovanosti.

Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Kudrna (Trončinský, Klimenta), 8. P. Nedvěd (Klimenta, Roth), 22. T. Urban (Vantuch, Bulíř), 32. Klimenta (P. Nedvěd, Roth) - 31. Köhler (Holík). Rozhodčí: Kalivoda, Polák - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 9:15, navíc Čajánek (Zlín) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 5080.
Liberec: Pinc - Trončinský, Derner, Čakajík, Výtisk, Holub, Roth, Moravec, Ulrych - Kudrna, P. Nedvěd, Klimenta - Bulíř, T. Urban, Vantuch - Špaček, Vak, Kica - Bárta, Bortňák, Víšek. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čakajík, O. Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček - Finsterle, Honejsek, Šlahař. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec