Hlavní obsah

Slavia - Kladno 2:3Kladenští Rytíři zaskočili Slavii, vzali jí všechny body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Žejdl 1 : 0
0. Lepine 1 : 1
0. Micka 2 : 1
0. Lepine 2 : 2
0. Bicek 2 : 3

PRAHA

Souboj nejhoršího domácího týmu proti druhému nejhoršímu z venkovních hřišť. Přesto zápas o místo v předkole play-off. Slavia ve 47. kole hokejové Tipsport extraligy hostila Kladno, ale z vyhry se radovali hosté po výsledku 3:2. Kladenští Rytíři se díky třem bodům opět přiblížili vyřazovacím bojům, slávisté se naopak sunou v tabulce opačným směrem a účast v play-off by se rovnala malému zázraku.

Foto: Petr Horník, Právo

Kladenský Lepine (první zleva) slaví se spoluhráči svůj gól do sítě Slavie.

Článek
Fotogalerie

Poslední kolo před reprezentační přestávkou začala lépe Slavia. Ve 4. minutě hosté v obranném pásmu chybovali a Lukáš Žejdl poslal domácí do vedení. Ti poté měli více ze hry, ale další gól nedokázali přidat. A to ani v přesilové hře.

Naopak na druhé straně využil početní výhodu ve 12. minutě Jason Lepin, který napřáhl od modré čáry a brankář Dominik Furch neměl nárok. Za tři minuty měl slávistický gólman zase štěstí. Ze čtyř metrů napálil puk Libor Procházka, ale jeho rána skončila na tyčce. Z protiútoku mohl poslat slávisty do vedení Lukáš Krenželok, který si našel místo před kladenskou brankou, ale lapačka Jana Chábery byla rychlejší.

Kladenští přijeli do Prahy jako devátý tým tabulky, domácí byli před utkáním dvanáctí a na postupovou desítku ztráceli šest bodů. Po dnešním souboji se mohli přiblížit vysněné metě, ale také mohli v případě porážky a úspěchu Karlových Varů a Mladé Boleslavi spadnout na dno tabulky.

Kladno v pátek porazilo po nájezdech mistrovský Třinec. Slávisté měli v plánu z pátečního klání v Plzni a nedělního s Rytíři posbírat minimálně pět bodů, ale tento plán byl zmařen už na západě Čech, odkud hosté odjeli bez bodu. Tři body si ale stále mohli připsat v neděli. Po první třetině hráli s Kladnem 1:1.

Remíza po čtyřiceti minutách

Ve druhé třetině se Slavia dostala opět do vedení. Po 54 sekundách přihrával před branku Tomáš Micka, puk se dostal mezi hráče a odrazil se za brankovou čárou.

Ale dlouho se domácí neradovali, srovnání se dostavilo ani ne za dvě minuty. Střela od modré čáry a na stav 2:2 upravil opět Lepine.

Rytíři mohli jít do vedení v posledních dvou minutách prostřední části, když hráli přesilovku. Kladenští celou početní výhodu strávili před brankářem Furchem, ale obětavost domácích zabránila změně skóre, a tak i po čtyřiceti minutách byl stav stále nerozhodný.

V závěrečné dvacetiminutovce se fanoušci dlouho gólu nemohli dočkat, ale nakonec dočkali. Hosté si vzali dvě minuty před koncem třetiny oddechový čas, protože Slavia chtěla tři body a tlačila se před kladenskou branku. Ale vše bylo jinak. V 59. minutě o všem rozhodl Jiří Bicek a hosté si odvezli tři body.

Slavia - Kladno 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Žejdl (T. Hertl, Sklenář), 21. Micka (Kolařík) - 12. Lepine (L. Procházka, M. Látal), 23. Lepine (Kameš, Patera), 59. Bicek (Patera, Bílek). Rozhodčí: Hrubý, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4196.
Furch - Kadlec, Valach, Krejčí, Kolařík, Šulc, Dresler, J. Krejčík - Pospíšil, Krenželok, Vondrka - Micka, V. Růžička ml., Tomica - P. Jelínek, Dušek, J. Doležal - Žejdl, T. Hertl, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann, Čelanský a Beránek.
Chábera - Kameš, J. Drtina, Pavlů, Lepine, David Růžička, L. Procházka, od 31. navíc Piskáček - Bicek, Patera, Bílek - Hovorka, Dragoun, Kalla - Eberle, Lukáč, M. Látal - Valský, Melka (21. Kuchler), Hluchý. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice