Hlavní obsah

Karlovy Vary - Sparta 2:1Karlovy Vary ukončily bodovou sérii Sparty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Kumstát 1 : 0
0. Zaťovič 2 : 0
0. Foster 2 : 1

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů potvrdili v 47. kole extraligy, že se jim momentálně daří. Západočeši porazili vedoucí Spartu 2:1 a ukončili tak sérii Pražanů, kteří v jedenácti předešlých zápasech bodovali. Karlovy Vary naopak získaly alespoň bod posedmé za sebou, ukončily sérii pěti domácích nezdarů proti Spartě a v tabulce se posunuly na dvanácté místo před Slavii.

Článek

Zápas s lídrem soutěže přitom nezačal pro domácí dobře. Do páté minuty měla Energie tři vyloučené, z toho se dokonce bránila necelé dvě minuty přesilové hře Sparty pět proti třem. Krizovou situaci karlovarští hráči přečkali bez úhony, aniž by si Pražané vytvořili větší příležitost.

V 10. minutě se potí Západočeši dostali do vedení, když při vyloučení Bližňáka překonal Pöpperleho v brance Sparty Kumstát. Pražané v této fázi zápasu zaměstnali Mensatora pouze nenápadnou střelou Kasíka. V 17. minutě zavezl Gřegořek puk až do brankoviště reprezentačního gólmana a po následné dorážce zvýšil Zaťovič na 2:0.

Na tříbrankový rozdíl mohl navýšit skóre Gřegořek, ale po přečíslení dva na jednoho puk za záda sparťanského gólmana neprotlačil. Ve 27. minutě měli i Západočeši 64. vteřin výhodu dvou mužů v poli navíc, ale rovněž bez brankového vyjádření.

Sparta se snažila s vývojem utkání něco udělat, velkou příležitost - po špatné rozehrávce Mensatora zpoza branky - měl Yorick Treille, snížit vedení domácích se mu ale nepodařilo. Ve 40. minutě se již Sparta prosadila. Při vyloučení Košťála překonal Mensatora Foster.

Hosté následně dostali domácí pod tlak, karlovarský brankář se však překonával. Nejprve ho bombou do masky sestřelil Ton a o chvíli později předvedl Mensator zákrok zápasu. Střelu Ivana Rachůnka vytáhl hranou své lapačky.

Energie se nadále soustředila zejména na pozornou obranu, která vedla k výhře. Vyrovnat se Spartě nepodařilo ani při minutové power play.

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Kumstát (Pech), 17. Zaťovič (Kumstát, Gřegořek) - 40. Foster (Kasík). Rozhodčí: Homola, Pešina - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 3787.
Karlovy Vary: Mensator - Gründling, Gulaši, M. Rohan, Gřegořek, Gawryletz, Lučka, Mocek, Prošek - Košťál, Skuhravý, Zucker - Zaťovič, Pech, Kumstát - Kotrla, T. Sýkora, T. Klíma - Dej, Mikeska, Kuběna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.
Sparta Praha: Pöpperle - Košťálek, Sersen, Milam, Kasík, Philipp, D. Kočí, Kučný - S. Treille, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Jánský, Lapšanský, Forman - Přibyl. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články