Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 1:2Plzeň vyhrála ve Zlíně, Berany porazila poosmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Straka 0 : 1
0. Linhart 1 : 1
0. Kovář 1 : 2

ZLÍN

Hokejisté Plzně potvrdili v nedělním 47. kole extraligy, že se jim proti Zlínu daří. Indiáni vyhráli na ledě Beranů 2:1 a připsali si osmou výhru nad Zlínem za sebou. Plzeň díky tomu zároveň snížila odstup v tabulce od vedoucí Sparty na čtyři body, Západočeši mají navíc zápas k dobru.

Článek

Vstup do utkání patřil domácím, kteří hýřili pohybem. Šance Melenovského, Tesaříka a Ondráčka ale brankář Svoboda pochytal. Na opačné straně zblízka nepřesně zamířil Straka. Poté Svoboda vyrazil i střelu Důrase. Do brejku ujel Holík, ale tísněný protihráčem neměl prostor k ideálnímu zakončení.

Tvrdou střelu od modré vyslal Heřman do brankáře Sedláčka. Výborného gólmana Svobodu následně nepřekonal střelou od modré Hamrlík a po něm zblízka neuspěl ani Holík. Ačkoli bylo k vidění hodně osobních soubojů, tak v první třetině rozhodčí ani jednou nevylučovali.

Úvod druhé třetiny ovládla Plzeň, když skóre zápasu otevřel Straka. Po inkasované brance Zlínu chvilku trvalo, než se otřepal. Když se tak stalo tak Köhler, Vlach ani Zámorský nenašli recept na překonání plzeňského gólmana.

Hokejisté Zlína měli více ze hry, ale jejich snaze chybělo gólové vyjádření. Když už se dostali k zakončení, ztroskotali na vynikajícím brankáři Svobodovi. Domácím nepomohly ke skórování ani dvě přesilovky po vyloučeních Dudy a Pletky.

Také v poslední třetině předváděly oba týmy otevřený hokej. Střelu Vykoukala brankář Sedláček chytil, i když měl zakrytý výhled. Ani třetí početní výhodu po druhém trestu Pletky Zlín nezužitkoval. Těsně po nevyužité přesilovce se domácí dočkali vyrovnání díky trefě Linharta.

Nerozhodný stav ale nevydržel dlouho, neboť vedení na plzeňskou stranu vrátil Jan Kovář. Značně mu k tomu pomohl brankář Sedláček, jenž si nešťastně srazil puk do branky. Šance na vyrovnání vzalo Zlínu vyloučení Romana Vlacha. To sice Zlín ubránil, ale další branku nepřidal ani při závěrečné power play.

PSG Zlín - HC Plzeň 1929 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 51. Linhart (Ondráček, Roman Vlach) - 22. Martin Straka (Kratěna), 52. Jan Kovář (Pletka). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Kis, J. Svoboda. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 4279.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: R. Vlach a Turek.
Plzeň: A. Svoboda - Kaberle, Marušák, Modrý, St. Pierre, J. Jeřábek, Frolo, Vykoukal - Duda, Jan Kovář, Pletka - Stránský, Martin Straka, Kratěna - Michal Dvořák, Pitule, Johnson - Vostřák, M. Heřman, Mrňa. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec