Hlavní obsah

Č.Budějovice - Liberec 2:1Českobudějovičtí v souboji i čtvrté místo porazili Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Květoň 1 : 0
0. Vantuch 1 : 1
0. Kašpařík 2 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili v nedělním souboji čtvrtého a pátého týmu tabulky Liberec 2:1 v prodloužení a zvýšili tak své šance, že se po skončení základní části udrží mezi elitní čtveřicí. Vyrovnaný duel rozhodl přesilovkový gól Pavla Kašpaříka v 64. minutě.

Článek

Hosté se čtyřmi útoky, ale jen třemi centry, působili v úvodu trochu nejistě. Brankář Pinc musel být ve střehu od první minuty, kdy od modré čáry vypálil Kranjc a puk letěl těsně vedle levé tyčky. V polovině 6. minuty domácí rozebrali libereckou obranu, Pinc povyjel proti střele Langhammera a odražený puk přeskočil ke zcela volnému Květoňovi, který zakončoval do prázdné branky.

Gólman Severočechů se zapotil také po útočném výpadu Gulaše a následných dvou dorážkách Buriana. Hosté se zvolna probírali a předvedli pěknou akci zásluhou Bulíře, který se protáhl kolem Němečka. Brankář Kovář byl ale na místě. Při vyloučení Holuba se dvakrát pokoušel o zakončení Ptáček, na protější straně zasahoval Kovář proti Nedvědovi a Bártovi.

Při trestu Čakajíka v úvodu druhého dějství stál Mertl před odkrytou brankou Liberce, ale netrefil skákající kotouč. Následně byl vyloučen Bárta, v oslabení se málem prosadil sólově Nedvěd, kterému ale v posledním okamžiku mu vypíchl kotouč elegantní rybičkou Kotalík.

Z rychlého protiútoku se neprosadil Gulaš. Ve 29. minutě se Šimánek po přejetí modré čáry snažil překvapit Pince a střelou zdálky trefil pravou tyčku. Hosté se stále častěji tlačili dopředu, jenže před Kovářem neuspěl Moravec a po přečíslení dva na jednoho ani Bárta. V přesilovce měl blízko k vyrovnání Vak, ale neprostřelil Kovářův pravý beton. Jihočeši poté jeli tři na jednoho, ale Ptáčkovo dělovka skončila na zadním mantinelu. V závěru druhé třetiny hráli hosté 46 vteřin 5 na 3, ale Pince nepřekonali.

V pokračující dvojnásobné přesile na začátku třetí dvacetiminutovky Kotalík nápřahem z kruhu "skolil" Pince, ale druhý gól nepřidal. Liberecký brankář v zápase pokračoval.

Po rychlém brejku ve 45. minutě se z Nedvědovi přihrávky prosadil Vantuch a bylo srovnáno. O tři minuty později po pravém křídle sprintoval Kica, ale neměl klid na zakončení. Další šanci si vypracoval Vantuch, na protější straně se neprosadili Kranjc ani Šimánek. Oba soupeři projevili značnou vůli rozhodnout o výsledku v základní hrací době, přesto utkání dospělo do prodloužení.

V závěru nastaveného času se hosté nechali vyloučit za špatné střídání a Kašpařík tečí Kranjcovi střely získal druhý bod pro Jihočechy.

HC Mountfield České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branka a nahrávky: 6. L. Květoň (Langhammer, Kotalík), 64. Kašpařík (Krajnc, Kotalík) - 45. Vantuch (P. Nedvěd). Rozhodčí: Šindler, Müllner (SR) - Dřínovský, Jindra. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 4473.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, Kolarz, Němeček, J. Novák, Vráblík - Červený, Kašpařík, Šimánek - Švihálek, Laghammer, L. Květon - Gulaš, Kotalík, Burian - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Liberec: Pinc - Trončinský, Derner, Čakajík, Výtisk, Roth, Štich, Moravec, Holub - Bulíř, P. Nedvěd, Klimenta - Bortňák, Vak, Víšek - Bárta, Urban, Vantuch - Kica, Špaček. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články