Hlavní obsah

Realita extraligy: Slavia sedí na samém dně, je nejhorší a Kladno drží kliku play-off

PRAHA

Šedesát nedělních minut a je o poznání jasněji. Hokejisté Slavie prohráli s Kladnem 2:3. A to znamená jediné. Spadli na samé dno a od předkola play-off je dělí propastných deset bodů. Přitom do konce základní části chybí už jen pět kol. Kladenští Rytíři jsou na tom opačně. Od jedenácté příčky, kde začíná boj o záchranu, mají na deváté pozici desetibodový odstup.

Foto: Petr Horník, Právo

Kladenský Lepine (první zleva) slaví se spoluhráči svůj gól do sítě Slavie.

Článek

„Obě mužstva hrála o mnoho. V závěru se k nám asi trochu přiklonilo štěstí. Tímto zápasem jsme si pootevřeli... vzali jsme za kliku předkola. Po přestávce (reprezentační) musíme hrát ještě dále,“ připomněl týdenní extraligovou pauzu kladenský trenér Zdeněk Vojta.

Rytíři budou mít daleko klidnější pauzu než na Slavii, ta může pomalu přemýšlet, jak bude hrát o udržení v nejvyšší soutěži v Edenu. „Hrálo se o hodně, dvakrát jsme vedli, bohužel jsme to neudrželi. Nakonec jsme prohráli a nemáme žádný bod, tím zřejmě budeme hrát play-out,“ připustil slávistický asistent Jiří Čelanský.

Chybí nám docela dost bodů, přiznal slávista Kadlec

Slavia hraje o první desítku v podstatě od září, nedokázala ale za celou dobu uhrát delší vítěznou sérii, která by ji postrčila výše, proto je tam, kde je. „Měli jsme to v hlavách, měli jsme svázané ruce. Vždycky jsme hráli jen na začátku třetin, pak jsme přestali. Zatáhli jsme se zbytečně a nechali jsme hrát soupeře, ať něco vymyslí,“ zhodnotil neděli slávistický kapitán Petr Kadlec.

Po nedělních výhrách Karlových Varů a Mladé Boleslavi se tým vedený koučem Vladimírem Růžičkou ocitl na samém dně. „Moc jsem se nedíval na tabulku, musíme jít zápas od zápasu, zní to jako klišé, ale je to tak. Udělat pár bodů a koukat se i dolů,“ nechtělo se Kadlecovi moc mluvit. „Snažíme se dostat nahoru, chybí nám docela dost bodů, sezóny předtím to tak nebylo,“ porovnal slávistický obránce hlavní rozdíly mezi touto sezónou a minulými.

„Každý bod je super, chvála bohu za tři. Celý měsíc hrajeme naplno, snažíme se získávat body. Ještě ale není nic hotové. Každý bod nás blíže a blíže dostává do play-off. Pauza bude klidnější, ale ještě se hraje o patnáct bodů,“ připomněl Jiří Bicek, který na Slavii rozhodl.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články