Hlavní obsah

Polámaní čekali na pauzu, přesto dva brněnští útočníci pokosili Vítkovice 11 body

Hokejová Kometa Brno předvedla v neděli svým fanouškům velké představení. Přijel vicemistr z Vítkovic a po šedesáti minutách odjel s pořádnou přítěží, na cestu vyfasoval osmičku, prohrál 2:8. O šest gólů prohrál ještě v této sezóně se Slavií. Největší ovace si vysloužili po utkání 47. kola Leoš Čermák a Vojtěch Němec. Oni dva si připsali dohromady jedenáct bodů! Oba útočníci prvního útoku bavili fanoušky.

Foto: Josef Pešout, Právo

Leoš Čermák si připsal proti Vítkovicím šest bodů - 2+4.

Článek

Čermák si po zápase do kanadského bodování připsal dva góly a čtyři asistence, Němec dvě trefy a o přihrávku méně, poté byl vyhlášen hráčem zápasu. Společně byli oba u pěti gólů domácích. Navíc oba bodovali v každé třetině. Produktivita, která se často nevidí.

„Dnes jsem se k tomu spíš namotal. Měl jsem druhé asistence. Mých šest kanadských bodů není vůbec důležitých, mnohem podstatnější je, že jsme získali strašně důležité tři body do tabulky. Tohle byl zápas Vojty Němce, který bojoval a rozdával finální nahrávky. Byl jednoznačně nejlepším hráčem na ledě. Je obdivuhodné, jak se vyrovnal s nároky vyšší soutěže. Doufám, že mu to vydrží. Musíme ho zabalit do deky, aby si formu přenesl do dalších zápasů,“ vtipkoval třiatřicetiletý Čermák.

Brno vyhrálo rozdílem třídy, ale byli to hosté, kteří vstřelili úvodní gól souboje, a to už v první minutě. Druhý přidali v polovině utkání, ale snížili pouze na 2:5. Tím jejich produkce skončila.

Leoš Čermák a produktivita v utkání
1. třetina1+1
2. třetina0+2
3. třetina1+1
Vojtěch Němec a produktivita v utkání
1. třetina0+1
2. třetina1+1
3. třetina1+1

„Hlavně na přelomu úvodní a druhé třetiny nám to tam prostě napadalo. Jsme hrozně rádi, že jsme zvítězili a zápas se nám podařil. Potřebovali jsme bodovat jako sůl, protože stále bojujeme o desítku. Je to strašně vyrovnané,“ dodal nejproduktivnější hráč Komety.

Brnu nyní patří desáté místo a na jedenácté Karlovy Vary má náskok sedm bodů. Po reprezentační pauze má základní část na programu ještě pět zápasů.

„Čekali jsme na to jako na smilování. Pauzu potřebujeme jako sůl. Máme spoustu zraněných. Jsme polámaní, nachcípaní. Doufám, že se za týden dáme dohromady a vrátí se nám zranění hráči, abychom byli v konci sezóny kompletní. Sedm bodů je slibných, avšak nesmíme se nechat v žádném případě ukolébat," dodal nedělní šestibodový Čermák.

Reklama

Související témata: