Hlavní obsah

Extraligová čtyřka, která věří v zázrak. Zatím je namočena v play-out

PRAHA

Nejsou bez šance, ale ta se spíše rovná malému zázraku a jejich toužebnému přání. Taková je realita poslední čtyřky v hokejové Tipsport extralize. Od předkola play-off ji dělí propast sedmi bodů. Navíc tato čtveřice sousedí hodně natěsno. Mužstva dělí pouhé dva body. Skončí Karlovy Vary, Litvínov, Mladá Boleslav a Slavia po 52. kole v osudí pro play-out? Rozhodně mají nakročeno...

Foto: Jan Sokol, ČTK

Karlovým Varům se v poslední době daří, bude stíhací jízda stačit na předkolo play-off?

Článek

Deset dnů mají všechny týmy v nejvyšší soutěži, aby se daly dohromady. Poté odehrají pět závěrečných kol, které definitivně rozhodnou o první desítce i čtveřici, která bude mít jiné starosti. A při pohledu na tabulku se body budou nahánět složitě. Desáté Brno má náskok na jedenácté Vary sedm bodů. Nejlépe se může ze spodního kvarteta cítit Boleslav. Má o zápas méně, v případě výhry za tři body by na poslední postupovou příčku ztrácela bodů pět.

Karlovy Vary: „Hrajeme nyní dobré zápasy a konečně jsme našli svoji tvář. Drží nás i Lukáš (brankář Mensator), takže je to naprostá paráda. Začali jsme si víc věřit, to dělá strašně moc,“ řekl pro klubový web obránce Petr Mocek, když Vary porazily Spartu. Tým ze západu Čech má formu. V posledních sedmi zápasech bodoval a z toho pětkrát vyhrál.

Poslední čtyřka extraligové tabulky
pořadítýmzápasybodyvýhryprohryskóre
11.Karlovy Vary47571829122:143
12.Litvínov47572027119:150
13.Mladá Boleslav46561828103:137
14.Slavia47551730115:144

Litvínov: „Situace není jednoduchá, ale musíme se dívat jen k nejbližšímu zápasu, nic nevzdáváme,“ řekl trenér Jiří Kučera po nedělním utkání v Třinci, kde Litvínov prohrál 4:6. Přitom prohrával po dvanácti minutách utkání už 0:4. Od Ocelářů odjeli hosté s nulou, tento stav nezažívají v posledních zápasech výjimečně. Osm minulých zápasů a šest porážek, z toho pět s nulovým ziskem. Při takovém tempu se desáté místo nedá uhrát.

Mladá Boleslav: Týdny si prožila na samém dně tabulky. Nyní je třináctá a má o zápas méně. Z nejhorší čtveřice má nyní nejlepší výchozí pozici. A Boleslav má formu. Z posledních sedmi zápasů šestkrát vyhrála, z toho pětkrát za plný počet bodů. „Když máte v zádech dva nebo tři vítězné zápasy, herně se každému daří lépe. Všichni doufáme, že ty naše zlepšené výkony přišly včas. Můžeme relativně v klidu potrénovat, těch deset dní pro nás bude za odměnu. Doufejme, že se dolů nevrátíme a naopak budeme už jen stoupat. Pokud budeme hrát jak doposud, rozhodně na to máme,“ řekl pro klubové stránky útočník Roman Tomas.

Slavia: Dlouho žila v naději, dlouho věřila, že přijde vítězná šňůra. Nepřišlo nic a slávisté jsou poslední s nejméně body v tabulce. A to i kvůli posledním výsledkům - osm utkání a jen dvě výhry. Čtyři porážky byly o gól, ale to na skutečnosti nic nemění. Dalším utkáním pro Slavii bude po reprezentační přestávce Brno. To je nyní desáté. „Pokusíme se z něj vytěžit maximum a věříme, že se to ještě zvrátí a nakonec se budeme radovat s předkola my,“ je optimistou útočník Lukáš Žejdl.

Reklama