Hlavní obsah

Poslanec Šlégr trénoval v Litvínově. Vrátí se zpátky do extraligy?

PRAHA

Dopsali ho na soupisku, dnes poprvé trénoval. Taková je situace okolo bývalého hokejisty a současného poslance Jiřího Šlégra. Mistr světa, olympijský vítěz a držitel prstenu za zisk Stanleyova poháru přemýšlí, že pomůže Litvínovu v nelehké situaci v nejvyšší soutěži. Tým je dvanáctý a na desáté místo, které zaručuje předkolo play-off, ztrácí sedm bodů. Na poslední Slavii má náskok jen dvou bodů. Do konce základní části přitom chybí už jen pět kol.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Šlégr se loučí s hokejovou kariérou. Obnoví ji?

Článek

Ve čtvrtek bývalý reprezentační obránce a současný vedoucí realizačního týmu nazul brusle, oblékl výstroj a vyjel na led. „Jen jsem to zkoušel, víceméně jde o pokus, zda je to možné,“ citoval klubový web Šlégra. „Dva roky jsem nehrál, nebyl jsem v žádném fyzickém a sportovním zápřahu. Spíše zkouším, zda se lze za tak krátkou dobu dostat do patřičné kondice.“

Litvínov před pár dny změnil i trenéra. Ne poprvé v této sezóně. Jiří Kučera byl odvolán, na jeho místo byl dosazen Vladimír Jeřábek. „Prvořadým úkolem je udržet extraligu, nejlépe tak, že se vyhneme baráži. Dále se zatím nedívám,“ řekl Jeřábek.

Když to nepůjde, kluci se aspoň zasmějí

Otázkou zůstává, jestli bude ze střídačky vést i Šlégra. „Jsem většinou optimista, ale v tomto případě si moc naděje nedávám. I přesto to zkusím. A to z důvodu situace, ve které se náš klub nachází, a která mi není lhostejná,“ vysvětlil své rozhodnutí Šlégr.

„Není to samozřejmě o tom, že bych si myslel, že budu na ledě nějaká hvězda. To vůbec ne, jde spíše o psychologickou záležitost, podpořit mužstvo. A když ne, tak aspoň na tréninku zvednu atmosféru tím, že se mi kluci zasmějí.“

První zápas po reprezentační pauze sehraje Litvínov 15. února proti Kladnu, a to před svými fanoušky. Se Šlégrem v sestavě?

Reklama

Související témata: