Hlavní obsah

Mužstvo má svou sílu, tvrdí po prvních dnech v Litvínově kouč Jeřábek

LITVÍNOV

Návrat po sedmi letech na střídačku svého mateřského klubu prožívá hokejový kouč Vladimír Jeřábek. Má za sebou už několik tréninků s týmem Verva Litvínov, kam přišel v úterý po odvolaném Jiřím Kučerovi. Litvínovské prostředí Jeřábek dokonale zná nejen z vlastní hráčské kariéry. Trenérsky tady působil už v minulosti společně s Hlinkou a Weissmannem (1997/98), se Sýkorou (1999/00), Beránkem (2004) a naposledy s Rosolem (2005). „Zatím mám jen dobré dojmy, ale hlavní budou výsledky,“ řekl Jeřábek pro Sport.cz. po pátečním tréninku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejový trenér Vladimír Jeřábek

Článek

Přišel jste k týmu, který klesl na dvanácté místo v tabulce extraligy. Je to složitá situace?

Samozřejmě jsem poznal, že u mužstva byla špatná psychika. To je následek toho, že se v poslední době prohrávalo. Ale kluci trénují perfektně. Nemohu jim nic vytknout, co se týče přístupu a nasazení. V sobotu mají volno a od neděle se začneme speciálně připravovat na středeční klíčový zápas s Kladnem.

Co si přichystáte na nejbližšího soupeře?

Ještě nevím. Myslím, že jsou tady kvalitní hráči a tým má svou sílu. V neděli si určíme i sestavu.

Máte před sebou pět zápasů do konce základní části. Dvakrát hrajete doma a třikrát v řadě venku na ledě celků z první pětice tabulky! Někdo to může nazvat strašidelným losem...

Proč tak skeptické úvahy? Extraliga je vyrovnaná. Potřebujeme nasbírat co nejvíce bodů a není na výběr, proti komu nastoupíme.

Nestraší vás fakt, že vaši konkurenti v boji o únik před baráží z Karlových Varů a Mladé Boleslavi nabrali tempo?

Musíme se koukat hlavně na vlastní výsledky. Jedině z toho se dá vycházet.

Do extraligy se vracíte po několika měsících od říjnového skončení angažmá v Boleslavi. Jak to berete?

Domluvil jsem se s Litvínovem. Je to normální práce.

A co soudíte o případném návratu obránce Šlégra na extraligový led?

To je asi předčasné téma. Jirka se byl s týmem dvakrát sklouznout. Je to spíš o tom, aby byl s hráči nejen při zápasech na střídačce jako šéf realizačního týmu, ale i na tréninku.

Reklama

Související témata: