Hlavní obsah

Chceme se vyhnout baráži, má jasno boleslavský gólman Valent

Vyhnout se konečně riskantní baráži o udržení. Takové přání má před finišem sezóny mladoboleslavský brankář Michal Valent, který boj o setrvání v extralize zažil se středočeským týmem již v minulých letech. Z postu dvojky kryl záda vynikajícímu Marku Schwarzovi. Letos tvoří dvojici s Jaroslavem Hüblem mladším.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Divíšek a Michal Valent z Mladé Boleslavi

Článek

Na Karlovy Vary s Litvínovem ztrácíte jediný bod. Čemu přičítáte nedávné zlepšení?

Začali jsme dávat více gólů, protože předtím nám to tam nepadalo. Kluci lépe brání a vážíme si toho, že jsme vyhráli šest z posledních sedmi zápasů. To bylo super. Škoda nynější reprezentační pauzy, která přišla v době, kdy jsme byli ve formě. Snad nás nezabrzdí a od středy navážeme na dosavadní tažení.

Hrajete v Liberci a vzájemné zápasy mají skoro příchuť derby. Jak to berete?

Je pravda, že soupeři se navzájem velmi dobře znají. Za nás nastupují například Podkonický, Rýgl, Čutta, Hay, Žabka, Pabiška, Plodek kteří působili i v libereckém týmu. Vždyť Andrej Podkonický byl dlouholetou oporou Bílých Tygrů a bude mít velkou motivaci.

Netřeba zdůrazňovat mladoboleslavské cíle...

Chceme v Liberci vyhrát, abychom se vzdálili barážové příčce. Záleží na každém bodu a potřebujeme jich co nejvíce. Zápasů v základní části ubývá a vše nasvědčuje tomu, že skupina play-out bude nesmírně vyrovnaná. Asi nejvíc v historii.

Jaká je vaše pozice v týmu?

Jarda Hübl toho odchytal víc. Já jsem byl nemocný a nyní se vracím. V sobotu jsem nastoupil za prvoligový Beroun v Ústí nad Labem. Na začátku sezóny jsem vypomáhal Mostu, který si potom vzal nějakého gólmana z Lotyšska. A momentálně mám vyřízené střídavé starty do Berouna, který se chce rovněž vyhnout baráži v první lize.

Reklama

Související témata: