Hlavní obsah

Takhle se o play-off nebojuje, zlobil se brněnský obránce Žižka

BRNO

Ani tříbrankový náskok po první třetině nestačil hokejistům Komety Brno v dnešní předehrávce 50. kola extraligy k vítězství nad Slavií Praha. Proto také po zisku pouhého bodu za prohru 3:4 v prodloužení vládlo v brněnském týmu velké zklamání.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Tomáš Žižka z Komety Brno (vlevo)

Článek

"I když jsme vyhráli první třetinu 3:0, tak jsme nebyli lepším týmem," přiznal po utkání brněnský obránce Tomáš Žižka, který vstřelil první branku. "Po tom, co jsme předvedli v dalších dvou třetinách, se dá jen říci, že se takto o play off nebojuje," konstatoval.

Brňané tak propásli příležitost přiblížit se ještě víc postupu do předkola play-off. Před trojicí pronásledovatelů Karlovy Vary, Litvínov, Slavia mají sice osmibodový náskok, ovšem nyní je čekají tři utkání na ledě soupeřů, kde se jim příliš nedaří. Ve středu hrají v Karlových Varech, potom v Českých Budějovicích a v Mladé Boleslavi. Až v posledním kole přivítají na domácím ledě Zlín.

Podobným způsobem jako dnes už Brňané v sezóně prohráli řadu zápasů. Problém s koncentrací je provází od začátku extraligy. "Nedokážeme takový zápas, kdy máme náskok, odehrát jednoduše a v klidu. Pořád něco vymýšlíme a děláme zbytečné chyby. Dnes byla Slavia jednoznačně lepší a zasloužila si vyhrát," přiznal brněnský obránce.

Už po první třetině Žižka tušil, že cesta k vítězství nebude snadná. "Tato třetina také mohla skončit 3:3. My jsme se vůbec nepoučili a zápas odehráli strašně laxně. Chyběla mi v našem týmu vůle po vítězství a důraz. To mě hodně mrzí," poznamenal Žižka, podle nějž si Brňané zkomplikovali cestu do předkola play off.

Naopak Slavia přenechala minimálně do středy poslední místo v tabulce Mladé Boleslavi. V nemilosti brněnských fanoušků se ocitl bývalý hráč Komety Tomáš Pospíšil, na kterého hlavně v prvních dvou třetinách při každém dotyku s kotoučem diváci pískali. "Bylo to pro mě něco nového. Smál jsem se tomu celý zápas, který byl dost vyhrocený," přiznal Pospíšil.

"Začali jsme hrát dobře, ale dostali tři blbé góly. Bylo to proto pro nás po první třetině těžké. Byli jsme dole, ale dali jsme rychlý gól na začátku druhé třetiny a ten nás postavil na nohy. Jsem rád, že se nám podařilo výsledek otočit," řekl Pospíšil.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín