Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 7:5Plzeň díky čtyřem trefám Pletky přestřílela Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Varaďa 0 : 1
19. Pletka 1 : 1
21. Pletka 2 : 1
23. Stránský 3 : 1
24. Straka 4 : 1
36. Pletka 5 : 1
49. McGregor 5 : 2
51. Orsava 5 : 3
54. Hampl 5 : 4
55. Pletka 6 : 4
58. Straka 7 : 4
59. Varaďa 7 : 5

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili ve 48. kole extraligy po divokém průběhu Třinec 7:5 a prodloužili svoji domácí vítěznou sérii na šestnáct utkání. Po vyrovnané první třetině o své výhře domácí rozhodli čtyřmi trefami v prostřední části. V závěrečné dvacetiminutovce sice hosté snížili na rozdíl jediné branky, na zvrat už však neměli síly. Čtyřmi góly se zaskvěl útočník Indiánů Václav Pletka.

Článek

V úvodu utkání podržel hosty jejich gólman Hamerlík, který vleže zastavil dvojitou dorážku Pletky. V páté minutě navíc Oceláři získali možnost hrát 94 vteřin dvojnásobnou přesilovku, ale během této výhody ani jednou nevypálili na branku.

Domácí byli poté aktivnější, ovšem šance nepřicházely. Třinec totiž vycházel ze zajištěné obrany a v případě získání kotouče vyrážel do nebezpečných protiútoků. Po jednom z nich překvapil v osmé minutě Varaďa střelou přes obránce plzeňského brankáře Mazance. Záhy mohl srovnat Dvořák, z otočky však jen těsně minul odkrytou Hamerlíkovou klec.

Následně hosté promarnili přečíslení dva na jednoho a vzápětí aktivní Varaďa v dobré pozici neprostřelil Mazance. V 18. minutě po dalším brejku Hrňa nepochopitelně místo střely do prázdné branky ještě přihrával a za chvíli Adamský neproměnil samostatný únik. Nevyužité příležitosti Třinec rychle mrzely, když se před první pauzou trefil v přesilové hře po ideální přihrávce Dudy zblízka Pletka.

Prostřední dvacetiminutovku hosté zahájili v oslabení, ale to rychle ukončil svým druhým gólem po pěkné akci Pletka. Ve 23. minutě dosud jistá defenziva Ocelářů opět zaváhala a přečíslení zakončil přesnou střelou do pravého horního rohu Stránský. Kouč hostů Tlačil si za stavu 3:1 pro Západočechy vybral oddechový čas a po jeho skončení nekrytý Hořava mezi kruhy zamířil mimo. Vzápětí zaváhal při rozehrávce Zíb a musel faulovat unikajícího Straku. Plzeňský kapitán následné trestné střílení s přehledem proměnil a vyhnal Hamerlíka z branky.

Jeho náhradník Vojtek při prvním zákroku ve 26. minutě se štěstím vyrazil Dudovu bombu ze středního pásma. Plzeňský nápor neustával a rozchytaný Vojtek zastavil Pletkův přesilovkový pokus a Kratěna mířil vedle. Hosté vůbec nestíhali Indiány v bruslení a po dlouhé bitce Johnsona s Květoněm začali hrát nedisciplinovaně. Ve 36. minutě sice v další početní výhodě nejprve Duda tečoval Vykoukalovu střelu jen do tyče, ale vzápětí připravil snadnou pozici pro Pletku a ten trefou na 4:1 dokončil svůj hattrick. V závěru pro hosty katastrofální třetiny ještě Vojtek skvěle nájezd Kratěny a od pohromy své spoluhráče uchránil i při šanci Dudy.

Po zahájení závěrečné části pokračovali domácí v aktivní hře. Akce však příliš překombinovávali a v 50. minutě je za to potrestal důrazný McGregor a o necelé dvě minuty později skóroval přes nedovolený zákrok Hanzlíka Orsava. Přesto Indiáni pokračovali ve hře na krásu a po další nedůslednosti v jejich obraně snížil Hampl z mezikruží na 5:4. Za chvíli však domácí uklidnil svým čtvrtým gólem Pletka, jenž zužitkoval ideální příhru Dudy. Hosté v 56. minutě nevyužili dlouhou dvojnásobnou početní výhodu a v závěru dali skóre konečnou podobu Straka a Varaďa.

HC Plzeň 1929 - HC Oceláři Třinec 7:5 (1:1, 4:0, 2:4)
Branky a nahrávky: 19. Pletka (Duda, Jan Kovář), 21. Pletka (Jan Kovář, Kaberle), 23. Stránský (M. Heřman, Mrňa), 24. Straka z trestného střílení, 36. Pletka (Duda, Kaberle), 55. Pletka (Duda, Jan Kovář), 58. Straka (Kaberle) - 8. Varaďa (Bonk, Hrabal), 49. McGregor (Hrňa), 51. Orsava (Hampl, Hrabal), 54. Hampl (Ostřížek, Orsava), 59. Varaďa (Polanský, Novotný). Rozhodčí: Hrubý, Pešina - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 8:9. Využití: 3:0. Diváci: 5181.
Plzeň: Mazanec - Vykoukal, Kaberle, Marušák, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Frolo - Duda, Jan Kovář, Pletka - Stránský, Martin Straka, Kratěna - Dvořák, Pitule, Johnson - Mrňa, Havlíček, M. Heřman - od 25. navíc Petruška. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.
Třinec: Hamerlík (24. Vojtek) - Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Novotný - Kůrka, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Hrňa, Polanský, M. Hořava - Orsava, Ostřížek, Hampl - od 25. navíc McGregor. Trenéři: Tlačil a Janků.

Reklama

Související témata: