Hlavní obsah

Sparta - Zlín 1:2Sparta opět prohrála doma se Zlínem, její náskok v čele se tenčí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Holík 0 : 1
59. Tenkrát 1 : 1
64. Řezníček 1 : 2

Hokejisté Zlína potvrdili ve 48. kole extraligy, že se jim na ledě Sparty daří. Berani zvítězili v metropoli 2:1 v prodloužení a vyhráli tak pátý z posledních šesti duelů na Spartě. I ve zbývajícím navíc bodovali. Sparta naopak nezvládla čtvrtý z posledních pěti duelů a v čele extraligy tak už má náskok jen dva body na druhou Plzeň, která má navíc zápas k dobru.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ondřej Veselý ze Zlína (vlevo) a Petr Ton ze Sparty v duelu 48. kola extraligy.

Článek

V sestavě Sparty se poprvé od 20. prosince objevil obránce Jan Hanzlík, i kvůli tomu zůstal až do poloviny zápasu Kočí jen na střídačce.

Pražané si v úvodu vytvořili převahu, vidět byl zejména druhý Bližňákův útok s Tonem a Tenkrátem. Horčička byl ale pozorný a několik slibných příležitostí této formace zlikvidoval. A nekapituloval ani při 99 sekund dlouhé přesilové hře domácích pět na tři.

Sparta ze své převahy vytěžila jen vyšší počet střel, ve druhé třetině se ale obraz hry otočil. Zejména díky tomu, že trestná lavice Pražanů prakticky nevychladla. Zlín ale nedokázal využít ani 31 sekund dlouhou výhodu dvou hráčů.

Přesto se hosté dostali do vedení, i když se štěstím a při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Přihrávku Holíka si do branky srazili Kasík s Pöpperlem.

Kouč Sparty Jandač pro třetí třetinu změnil složení všech útoků. Domácí se tlačili dopředu, ale Berani pozorně bránili a čekali na svou šanci z brejku. Domácí si navíc nebyli schopni vytvořit velkou gólovou příležitost, přestože se téměř neustále hrálo na zlínské polovině kluziště a Pöpperle si v této dvacetiminutovce nepřipsal ani jeden zákrok.

V 58. minutě se domácí rozhodli riskovat bez brankáře a po velkém závaru se jim podařilo vyrovnat. Protesty hostů proti tomu, že rozhodčí měl již před Tenkrátovým zásahem přerušit hru byly marné. Stejně jako v prvním vzájemném zápase těchto soupeřů na Spartě se muselo prodlužovat.

A opět Zlín vyhrál. O zisku druhého bodu rozhodl v 64. minutě Řezníček.

HC Sparta Praha - PSG Zlín 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 59. Tenkrát (I. Rachůnek, Ton) - 35. Holík, 64. Řezníček (Čajánek, Tesařík). Rozhodčí: Hodek, A. Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:6. Bez využití. Diváci: 5728.
Sparta Praha: Pöpperle - Milam, Sersen, Kasík, Jan Hanzlík, Philipp, Kučný, od 32. navíc Košťálek, D. Kočí - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Jánský, Lapšanský, S. Treille. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Galvas, Zámorský, Tesařík, Řezníček, Míka, Matějíček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček - Kubiš, F. Čech, Fořt. Trenéři: R. Vlach a Turek.

Reklama

Související témata: