Hlavní obsah

Litvínov - Kladno 6:5Litvínov se pod novým koučem Jeřábkem radoval z výhry nad Kladnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Majdan 1 : 0
14. Hübl 2 : 0
20. Eberle 2 : 1
33. Eberle 2 : 2
38. Jenáček 3 : 2
38. Hübl 4 : 2
60. Černý 5 : 2
42. Dragoun 5 : 3
43. Hluchý 5 : 4
65. Jenáček 6 : 4

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova po vedením nového trenéra Vladimíra Jeřábka zdolali v 48. kole extraligy Kladno 6:5 po samostatných nájezdech a ještě oživili naději na účast v předkole play off. Na desáté Brno ztrácejí čtyři kola před koncem základní části sedm bodů a Kometa má o jeden odehraný duel navíc. Rytíři si i přes ztrátu posunuli na osmé místo před Třinec a mají v první desítce bezpečný devítibodový náskok.

Článek

Litvínov v zápase ztratil nadějné vedení 4:2 po druhé třetině, když Kladno stav otočilo, ale 22 vteřin před koncem základní hrací doby vyrovnal v power play Černý. Duel rozuzlil až v deváté sérii rozstřelu Jenáček, který proměnil dva ze svých tří nájezdů. Ukončil tak sérii tří porážek a Verva se radovala teprve z druhé výhry z posledních osmi zápasů.

Severočechům, na jejichž lavičku přišel v reprezentační pauze Jeřábek místo odvolaného Jiřího Kučery, se vydařil vstup do utkání. Ve čtvrté minutě dostal Litvínov při Bílkově vyloučení do vedení Hübl, který tečoval Lukešovu střelu. O dvě minuty později se opět ukázal Lukeš, který bombou od modré čáry trefil tyčku Cháberovy branky.

Poté následovala ještě šance Frolíka, který se prokličkoval až před kladenského gólmana, v zakončení však byl neúspěšný. Osmělili se i hosté a Fraňka prověřil Kameš, Kalla a Valský. Ve 14. minutě znovu udeřili domácí, když se po Frolíkově přihrávce dostal před Cháberu Majdan a bekhendovým blafákem zvýšil. Kladno ale ještě 36 vteřin před první pauzou zkorigovalo stav díky Eberlemu.

První polovina druhé třetiny příliš vzruchu nepřinesla, pouze ve 25. minutě se z ničeho nic dostal ke střele hostující kapitán Patera, ale branku netrefil. Ve 33. minutě už ale Rytíři vyrovnali, když se zapsal mezi střelce po teči opět Eberle. Po inkasované brance Franěk odstoupil a místo něj nastoupil branky Volke. Ve 38. minutě šli domácí do trháků, když se během půl minuty trefili Jenáček a opět Hübl, který po šesti vteřinách využil přesilovou hru.

Do třetí části však vstoupili hosté se snahou výsledek otočit a to se jim také povedlo. Ve 42. minutě se po pěkné kombinaci prosadil Dragoun a za 88 vteřin vyrovnal Hluchý. Obrat dokonal v 50. minutě Látal, který nadvakrát zakončil přečíslení dvou proti jednomu. Pojistit náskok Kladna mohl Patera, ale trefil jen Volkeho. Litvínovská touha po vyrovnání se naplnila 22 vteřin před koncem třetí třetiny, kdy se v power play prosadil z dorážky Černý. Prodloužení nerozhodlo a rozstřel ukončila až v deváté sérii vítězná trefa Jenáčka.

HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno 6:5 po sam. nájezdech (2:1, 2:1, 1:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. V. Hübl (F. Lukeš, Jareš), 14. Majdan (Frolík), 38. Jenáček (Jareš, Gula), 38. V. Hübl (Jareš), 60. Černý (Jareš, F. Lukeš), rozhodující sam. nájezd Jenáček - 20. Eberle (M. Látal, L. Procházka), 33. Eberle (M. Látal, Lukáč), 42. Dragoun (Hovorka, Kalla), 43. Hluchý (Patera, Bicek), 50. M. Látal (Eberle). Rozhodčí: Fraňo, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:4, navíc V. Hübl (Litvínov) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 3122.
Litvínov: Franěk (35. Volke) - Stříteský, Kubát, Jareš, Gula, Kousalík, Brejčák, Černošek, Skuhrovec - Černý, V. Hübl, F. Lukeš - Gerhát, Jenáček, Ručinský - Majdan, Frolík, Trávníček - Šrámek, Smolka, Jurčík. Trenéři: V. Jeřábek a V. Lukeš.
Kladno: Chábera - Kameš, J. Drtina, Lepine, Pavlů, L. Procházka, David Růžička, od 21. navíc Piskáček - Bicek, Patera, Bílek - Hovorka, Dragoun, Kalla - Eberle, Lukáč, M. Látal - Valský, Hluchý, Kuchler. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: