Hlavní obsah

Karlovy Vary - Brno 5:4Karlovy Vary zdolaly v bitvě o desítku Brno v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kumstát 1 : 0
5. Koreis 1 : 1
11. Kotrla 2 : 1
20. Divíšek 2 : 2
21. Pech 3 : 2
23. Petrovický 3 : 3
33. Skuhravý 4 : 3
58. Hruška 4 : 4
65. Zaťovič 5 : 4

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů zdolali v 48. kole extraligy Brno 5:4 v prodloužení a ještě oživili své naděje na účast v předkole play off. Na jedenáctém místě ztrácí Energie právě na desátou Kometu sedm bodů a Brňané mají o jeden odehraný duel navíc. Duel rozhodl v čase 60:49 v přesilovce Martin Zaťovič.

Foto: Jan Sokol, ČTK

David Zucker (vpravo) z Karlových Varů a hráči Brna Jan Švrček a brankář Jiří Trvaj v utkání 48. kola extraligy.

Článek

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a v páté minutě při Vašíčkově vyloučení Vašíčka otevřel skóre po kombinaci s Pechem a Gřegořkem kanonýr Kumstát, který se s 25 góly osamostatnil v čele tabulky střelců. Energie se však neradovala dlouho. O 33 vteřin později bylo vyrovnáno, když se před Mensatora natlačil Koreis a zakončil akci povedenou kličkou.

Karlovarským vrátil vedení v 11. minutě po přihrávce Gřegořka ranou z mezikruží Kotrla. Po obdržené brance zvýšila Kometa opět své úsilí. Příležitost si vytvořil Tomáš Svoboda, který minul odkrytou část Mensatorovy branky. Když následně svůj nájezd nevyužil Zaťovič, dočkali se za svojí aktivitu zasloužené odměny hosté a 14 vteřin před koncem první třetiny Dlouhého nahození tečoval za záda domácího gólmana Divíšek.

Po 52 vteřinách druhého dějství Západočeši opět vedli. Prošek od modré čáry tvrdě vystřelil do Trvajovy masky a z dorážky se prosadil Pech. Brno opět velice rychle odpovědělo. Za 84 vteřin si křížnou nahrávku Petrovického srazil do vlastní branky Martin Rohan. Po vyrovnání pokračoval i nadále otevřený a útočný hokej. Za Energii si vytvářela příležitosti zejména druhá formace. Za Kometu mohl skórovat Erat.

Ve 33. minutě získali i počtvrté v utkání vedení domácí, když ze vzduchu skóroval Skuhravý a branku musel ještě posvětit videorozhodčí. Nescházelo mnoho a po příležitosti Hrušky mohlo být ještě v téže minutě opět srovnáno.

Drama pokračovalo i v závěrečném dějství. Domácí se snažili uhlídat jednobrankové vedení a vyráželi do nebezpečných protiútoků. Při jednom z přečíslení dvojice Skuhravý a Zaťovič nedokázal druhý jmenovaný dotlačit puk za již překonaného Trvaje. Nervózní ráz konce zápasu neunesl domácí Pech, který obdržel desetiminutový osobní trest za hození hokejky při jeho avizovaném vyloučení. Radost hráčů Komety propukla naplno, když v čase 57:43 z bezprostřední blízkosti vyrovnal Hruška.

V těžké křeči dohrávající domácí mohli nakonec ztratit všechny body, když Holec minul odkrytou branku Karlových Varů. V prodloužení nejdříve Gřegořek nastřelil břevno a při vyloučení Malce rozhodl v 61. minutě o vítězství domácích Zaťovič.

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 5:4 v prodl. (2:2, 2:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Kumstát (Gřegořek, Pech), 11. Kotrla (Gřegořek), 21. Pech (Skuhravý, Prošek), 33. Skuhravý (Prošek, Zucker), 61. Zaťovič (Gulaši, Gřegořek) - 5. Koreis (Jaroslav Svoboda), 20. Divíšek (Dlouhý), 23. Petrovický, 58. M. Hruška (Holec, Petrovický). Rozhodčí: Šindler, Šír - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 6:8, navíc Pech (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 3918.
Karlovy Vary: Mensator - Gründling, Gulaši, M. Rohan, Gřegořek, Gawryletz, Lučka, P. Mocek, Prošek - Zucker, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - Skladaný, T. Sýkora, Kotrla - Dej, Mikeska, Kuběna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.
Brno: Trvaj - Žižka, Kováčik, M. Hruška, Malec, Vašíček, Bičánek, Švrček - Němec, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, Koreis, Jankovič - J. Káňa. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata: