Hlavní obsah

Mohli jsme skončit s nulou, naštěstí máme aspoň dva body, oddechl si Jeřábek po premiéře

LITVÍNOV

Třetího hlavního kouče v probíhajícím ročníku extraligy mají hokejisté Litvínova. Zkušený Vladimír Jeřábek je přitom celkově už šestým trenérem týmu během posledních tři sezón. A při obnovené premiéře na litvínovské střídačce po sedmi letech dovedl tým v zápase s Kladnem ke dvěma bodům za vítězství 6:5 po samostatných nájezdech.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Vladimír Jeřábek prožil vítěznou premiéru v Litvínově

Článek

„Samozřejmě jsem si přál, abychom bodovali naplno, a za stavu 4:2 jsme k tomu měli hodně blízko. Ale taky jsme mohli odejít s nulou. Jedenadvacet vteřin před koncem třetí třetiny jsme si vynutili při power-play aspoň prodloužení a naštěstí jsme díky Jenáčkovi vydřeli i ten další bonusový bod. Celkově mám ale výtky k obranné hře, která nebyla dobrá,“ shrnul bitvu Jeřábek.

Našel na hře svého týmu i pozitiva? „Vyšly nám přesilovky, což je důležitý faktor. V některých fázích jsme předvedli dobrý pohyb, bruslení a hráli jsme do těla. Ale je potřeba, abychom v podobném duchu dokázali bojovat celý zápas,“ přemítal litvínovský kouč.

Dva přesilovkové góly zaznamenal Viktor Hübl. „Dokud jsme vedli, byli jsme spokojení. Škoda, že jsme neuhráli lepší výsledek. Bohužel jsme inkasovali laciné branky, ale na výkony našich brankářů to svalovat nemůžeme,“ mínil zkušený útočník. „Věřil jsem, že skóre otočíme, i když jsem zápas kvůli desetiminutovému trestu nedohrál. Dostal jsem jej za vystřelení puku do lapačky brankáře po odpískání, ale píšťalku rozhodčích jsem neslyšel. Neúčast na ledě mě mrzela,“ líčil nejlepší střelec Litvínova v sezóně.

V dresu Kladna se blýskl gólem a dvěma asistencemi Martin Látal. „Sahali jsme po třech bodech, které by měly pro nás cenu zlata. Jenže jsme nevydrželi až do konce. Ale věděli jsme, že Litvínov má po změně trenéra obrovskou motivaci a bude hodně kousat,“ mínil syn karlovarského sportovního manažera Jaromíra Látala.

A kladenský trenér Zdeněk Vojta připojil: „Byl to hokej jako na houpačce. Když jsme nepříznivý stav 2:4 zvrátili na 5:4, vypadalo to, že už neprohrajeme. Takže porážka je při prvním pohledu zklamáním, protože tentokrát jsme měli na lepší výsledek. Ale hlavní je, že si držíme reálnou šanci na účast ve vyřazovacích bojích.“

Reklama