Hlavní obsah

Virtuální počítání v bláznivé hře pokračuje. Když má pro play-off bod cenu zlata

PRAHA

A stále se počítá a kalkuluje. Další porce zápasů hokejové Tipsport extraligy zná své výsledky. Do konce základní části zbývají čtyři kola a bojuje se na všech frontách. O první místo, o přímý postup do play-off a hlavně a především ještě není vyřešeno předkolo vyřazovacích bojů. Karlovy Vary a Litvínov mají na desáté místo ztrátu sedm bodů. Na této příčce sedí Brno, které ale sehrálo o zápas více. Udrží se? Ani poslední Mladá Boleslav ještě není ze hry venku. Teoreticky stále všichni mohou jít do bojů o titul.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci Komety Brno stále nemají jistotu, že budou chodit doma na play-off

Článek

Kladno prohrálo ve středu po přestřelce v Litvínově 5:6 po nájezdech. Třinec v dalším divokém utkání padl 5:7 v Plzni. Brno prohrálo po prodloužení v Karlových Varech. To jsou poslední výsledky pětice mezi osmým a dvanáctým místem.

Matematicky je z první desítky v nejsvízelnější situaci Kometa Brno. Je desátá, má navíc odehraný zápas. Teoreticky není její náskok sedm bodů, ale jen čtyři. „Dokud není matematická jistota, není jisté nic. Hokej je bláznivá hra. Hodnocení, zda jsme se přiblížili nebo oddálili, nechám na novinářích,“ nechce si přidělávat vrásky brněnský útočník Jakub Koreis.

Jedenácté Karlovy Vary osmkrát v řadě bodovaly, z toho šestkrát vyhrály. Chytly formu, otázka je, zda není pozdě.

Umístění od 8. do 12. místa
8. Kladno48 zápasů68 bodů
9. Třinec4867
10. Brno4966
11. Karlovy Vary4859
12. Litvínov4859

„Máme jeden zápas k dobru. Musíme prostě vyhrávat utkání za tři body. Musíme se koukat dopředu, abychom nemuseli myslet na play-out. Dneska jsme udělali určitý krok k přiblížení se k play-off, ale pořád ztrácíme sedm bodů. Až příští utkání ukážou, jestli se tam dostaneme, nebo ne,“ nechal se slyšet pro klubové stránky Varů Lukáš Pech.

Stejně zápasů a stejný bodový zisk, to je současná vizitka Litvínova, který je na tom podobně jako Vary. Verva pod novým trenérem Václavem Jeřábkem udolala ve středu Kladno až po nájezdech 6:5.

„V závěru jsme tři body neudrželi, škoda, chybělo dvacet vteřin. Mrzí nás to, protože každý bod má pro nás cenu zlata. Jsme na jednu stranu rádi za bod, ale na druhou byly velmi blízko tři,“ citoval klubový server kouče.

Utkání do konce základní části
Zápasy Kladna: s Pardubicemi (3 v tabulce), v Plzni (2), s Libercem (5) a v Českých Budějovicích (4)
Zápasy Třince: se Spartou (1), v Pardubicích (3), s Karlovými Vary (11), ve Vítkovicích (6)
Zápasy Brna: v Českých Budějovicích (4), v Mladé Boleslavi (14), se Zlínem (7)
Zápasy Karlových Varů: ve Zlíně (7), s Českými Budějovicemi (4), v Třinci (9), s Mladou Boleslaví (14)
Zápasy Litvínova: s Plzní (2), v Liberci (5), na Spartě (1), v Pardubicích (3)

Na poslední příčce tabulky nyní sedí Mladá Boleslav. Ta by v případě zázraku mohla také doputovat do desítky. Na desáté Brno ztrácí sice deset bodů, ale má o dvě utkání méně.

Hra nervů pokračuje...

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec