Hlavní obsah

Sparta vyzrála na mistra, Brno vyhrálo v Budějovicích a Litvínov nad Plzní

PRAHA

Plzeňští hokejisté nezvládli zápas 49. kola Tipsport extraligy a první místo jim odskočilo, prohráli v Litvínově 1:4. Náskok na čele navýšila Sparta, která bez problémů porazila mistra z Třince 5:2. V boji o desítku vyhrálo za tři body Brno v Českých Budějovicích, Kladno padlo v nájezdech s Pardubicemi. Karlovy Vary získaly dva body se Zlínem. Mladá Boleslav udolala 4:3 Vítkovice a odpoutala se z posledního místa. O postupových místech pro předkolo play-off stále není rozhodnuto, drama tři kola před koncem základní části trvá.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva David Květoň z Třince a Troy Milam a Peter Jánský ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Plzeň bojovala o první místo v Litvínově, který stále pomýšlí na předkolo play-off. Jako první se mezi střelce zapsal nejproduktivnější hostující hráč, Indiány poslal do vedení ve 35. minutě Duda. Ne na dlouho. Černý za 37 sekund srovnal. A nebyl konec. Za chvíli Majdan zase rozjásal domácí fanoušky. Když se na začátku třetí třetiny trefil Ručinský, domácí otočili z 0:1 na 3:1 a Plzeň mohla zatím na první místo zapomenout. Na konečných 4:1 upravil Hübl.

Zápas Zlína s Karlovými Vary v první třetině gól nepřinesl. V prostřední části protrhl střeleckou smůlu jako první ve 28. minutě Holík a hosté prohrávali. Takový byl stav i před třetí částí. Druhým střelcem souboje se stal opět zlínský hráč, na 2:0 zvýšil Čajánek. Ale i druhý tým promluvil a Vary srovnaly na 2:2. Na řadu přišlo prodloužení. V něm rozhodl Gřegořek a hosté si odvezli dva body.

Kometa Brno držela nerozhodný stav v Českých Budějovicích až do pětatřicáté minuty, hosty poslal do vedení Svoboda. Tento stav platil až do 45. minuty, druhou úspěšnou trefu přidal Holec. Za pět minut se nemýlil Kováčik a hosté brali tři důležité body, které potřebují pro vstup do předkola play-off.

Kladno začalo doma s Pardubicemi ideálně. Už po 84 sekundách od úvodního hvizdu poslal Rytíře do vedení Látal. Za osm minut se přidal Posmyk a třetí tým tabulky prohrával o dva góly. Ale vzpamatoval se. Ve 13. minutě snížil Havíř. V patnácté se přidal Radil a Kladno přišlo rychle o vedení. Jak padaly góly v první třetině, ve druhé nepadl žádný. Ve třetí nejdříve přidalo další Kladno, ale Pardubice odpověděly - Kolář I a 3:3. Tento stav skončil až po samostatných nájezdech. Druhý gól Koláře rozhodl o výhře hostů.

Nepříjemné zdržení během první třetiny nastalo v Mladé Boleslavi, kde byl po zákroku hostujícího Petra Strapáče odvezen lékaři v sanitce boleslavský Tomáš Demel, který utrpěl těžký otřes mozku, po ošetření už byl při vědomí. Domácí poslal do vedení kapitán Výborný. V polovině utkání hosté prohrávali už 0:4 a blížili se debaklu, ale snížili a po čtyřiceti minutách prohrávali už jen 2:4. Ve třetí třetině se trefil Burger, hosté snížili na rozdíl jediného gólu, ale více už nestihli.

První Sparta sehrála partii na ledě mistrovského Třince a šla do vedení, v první dvacetiminutovce se trefil Broš. Zdálo se, že půjde o jediný gól, ale v závěrečné minutě zahajovací třetiny se trefil ještě domácí Polanský a hostující Sacha Treille. Během osmi minut prostřední části Oceláři propadli, třikrát inkasovali. Postupem času bylo jasné, že tento zápas má jasného vítěze. Sparta nakonec vyhrála 5:2 a má nejblíže Prezidentův pohár za vítězství v základní části.

Zápasy 49. kola
Mladá Boleslav - Vítkovice 4:3on-line
Branky: 6. Výborný, 23. Tomas, 28. Čutta, 29. Bahenský - 33. Szturc, 36. Sloboda, 46. Burger.
Zlín - Karlovy Vary 2:3 PPon-line
Branky: 28.Holík, 42. Čajánek - 44. Pech, 46. Kumstát, 64. Gřegořek.
České Budějovice - Brno 0:3on-line
Branky: 35. Svoboda, 45. Holec, 50. Kováčik.
Litvínov - Plzeň 4:1on-line
Branky: 36. Černý, 38. Majdan, 42. Ručinský, 60. Hübl - 35. Duda.
Kladno - Pardubice 3:4 SNon-line
Branky: 2. Látal, 10. Posmyk, 41. Lukáč  - 13. Havíř, 15. Radil, 44. Kolář I, 65. Kolář I.
Třinec - Sparta 2:5on-line
Branky: 20. Polanský, 59. Kůrka - 17. Broš, 20. S. Treille, 24. Bližňák, 27. Ton, 28. I. Rachůnek.
Dohrávka: 21. února Slavia - Liberec

Reklama