Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Vítkovice 4:3Mladá Boleslav porazila Vítkovice a už není poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Výborný 1 : 0
6. Výborný 2 : 0
0. Szturc 2 : 1
0. Sloboda 2 : 2
0. Tomas 3 : 2
0. Čutta 4 : 2
0. Bahenský 5 : 2
23. Tomas 6 : 2
28. Čutta 7 : 2
29. Bahenský 8 : 2
33. Szturc 8 : 3
36. Sloboda 8 : 4
0. Burger 8 : 5
46. Burger 8 : 6

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 49. kole extraligy Vítkovice 4:3 a po páté domácí výhře za sebou opustili poslední místo tabulky. Středočeši, kteří jsou aktuálně třináctí, vedli již 4:0, ale hostům se podařilo utkání zdramatizovat. Na body ale nakonec nedosáhli.

Článek

Stínem zápasu bylo zranění domácího Demela, kterého po střetu s hostujícím Strapáčem a následném pádu na led odvezla přímo z kluziště sanitka. Podle prvních informací má útočník Středočechů těžký otřes mozku.

Hrůzný moment v 5. minutě na dlouhou dobu přerušil duel, krátce poté, co se opět začalo hrát, se domácí dostali do vedení. Šindeláře, který podruhé za sebou nahradil zraněného Málka, překonal kapitán Výborný. A Mladoboleslavští měli i poté více ze hry, druhou branku mohl v přesilové hře přidat Čutta, sám před Šindelářem ale neuspěl.

Domácí se střelecky probudili ve druhé třetině. Nejprve si dvacátý gól v sezoně připsal Tomas, poté se prosadil v téměř identické situaci jako v první části Čutta a na 4:0 zvýšil Bahenský. Důležitým momentem před třetím gólem domácích bylo ale neproměněné Burgrovo trestné střílení, které zlikvidoval náhradní brankář Hübl.

Hosté se ale i přes nepříznivý průběh zápasu dokázali vrátit zpět do hry. Na 4:1 snížil Szturc, který krátce před svým zásahem nastřelil brankovou konstrukci, poté se v početní výhodě prosadil Sloboda. Slovenský bek si ukázkově sjel od modré a jistě překonal vyjetého Valenta. Uklidnit Středočechy mohl Balaštík, oba jeho brejky ale Šindelář zlikvidoval.

Když poté nepřidal pátou branku domácích po přečíslení dva na jednoho Pabiška, zdramatizovaly Vítkovice zápas ještě více. Na rozdíl jediného gólu snížil ve 46. minutě Burger. Vyrovnat se ale již hostům nepodařilo, ani v závěrečné téměř minutové power play.

49. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Steel 4:3 (1:0, 3:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. D. Výborný (Mikulík, Tomas), 23. Tomas (Jiránek, Steiler), 28. Čutta (Tomas, Balaštík), 29. Bahenský (Vrbata, Hay) - 33. Szturc (Trnka, Štefanka), 36. Sloboda (R. Hruška, Pohl), 46. Burger (Pohl, J. Káňa). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:1. Diváci: 3370.
Mladá Boleslav: Valent (26:46 na trest. střílení J. Hübl) - Žabka, Chaloupka, Hay, Baldwin, Mozík, Rýgl, Beňovič, Čutta - Mikulík, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Pabiška - Bahenský, Vrbata, Goertzen - Jiránek, Stieler, Demel. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.
Vítkovice: Šindelář - Malík, Kudělka, Ovčačík, Trnka, Sloboda, Voráček, Punčochář - Štefanka, Húževka, Szturc - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, R. Hruška, Klimek - Šedivý, Strapáč (7. T. Káňa), Walker. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: