Hlavní obsah

Zlín - Karlovy Vary 2:3Zlín ztratil vedení a podlehl Karlovým Varům v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Holík 1 : 0
28. Holík 2 : 0
0. Pech 2 : 1
0. Kumstát 2 : 2
0. Čajánek 3 : 2
42. Čajánek 4 : 2
44. Pech 4 : 3
46. Kumstát 4 : 4
0. Gřegořek 4 : 5
64. Gřegořek 4 : 6

ZLÍN

Hokejisté Karlových Varů zvítězili ve 49. kole extraligy na ledě Zlína 3:2 v prodloužení, přestože ještě v úvodu třetí třetiny prohrávali 0:2. Rozhodující trefu zaznamenal obránce Petr Gřegořek. K 800. utkání v nejvyšší tuzemské soutěži nastoupil zlínský útočník Ondřej Veselý.

Článek

V úvodu utkání hostující gólman Mensator vyrazil střelu Veselého a na opačné straně si Horčička poradil s pokusem Skladaného. V páté minutě si hosté zahráli dvojnásobnou dvouminutovou přesilovku po vyloučení Důrase s Galvasem. Zaťovič ani Gawryletz však Horčičku nepřekonali a domácí dlouhé oslabení ubránili bez újmy.

Zlínští poté naopak sami nevyužili standardní přesilovku po vyloučení Pecha. Po chybě karlovarské obrany se do šance dostal nikým nekrytý Veselý, jenže nezamířil přesně. V závěru třetiny ještě putoval na trestnou lavici Gřegořek, jehož trest rozdělila přestávka.

Provinění karlovarského zadáka Zlínští nepotrestali, i přesto byli aktivnějším týmem. Svoji převahu potvrdili vedoucím gólem, který před polovinou zápasu vstřelil Holík, jenž z úhlu zamířil přesně pod horní tyč. Následné vyloučení Veselého ovšem nápor Zlína utnulo.

Po polovině duelu si individuální nájezd zkusil Vlach, kterému ale stál v cestě Mensator. Energie se jen ztěžka dostávala do útočného pásma přes dobře organizovanou obranu Zlína. Z rychlého protiútoku zahrozil Kubiš, kterému přesně přihrál Čech. Domácí forvard ale z mezikruží zamířil pouze do připraveného Mensatora.

Nejvíce gólů padlo ve třetí části

Poslední třetina byla na góly nejbohatší. Do konce trestu karlovarského obránce Mocka zbývalo 18 vteřin, když se prosadil Čajánek. Z dvougólového náskoku se ale Zlín dlouho neradoval. O necelé dvě minuty později se Karlovarští dostali v přesilovce na dostřel. Z trestu Míky uběhlo pouhých šest vteřin, když brankáře Horčičku překonal Pech.

Ze strany hostujícího celku to ale nebylo vše. O chvíli později vstřelil vyrovnávací gól Kumstát. Nejlepší extraligový střelec chladnokrevně zamíchal s pukem a zblízka vsítil svůj 26. gól v sezoně.

Po inkasovaných brankách působil Zlín zaskočeně, čehož se snažili Západočeši využít. Skladaný se dostal až před Horčičku, ale zlínský brankář jeho střele nastavil beton. Vrátit vedení na svoji stranu mohl Zlín po vyloučení Gawryletze. Tuto možnost ale nevyužil a i proto dospěla nerozhodná bitva do prodloužení.

V nastaveném čase měly více ze hry Karlovy Vary. Zlínu zkomplikovalo situaci vyloučení Linharta. Prohřešek zlínského obránce využil Gřegořek, který vstřelil třetí gól a zajistil Varům bod navíc.

49. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 2:3 v prodloužení (0:0, 1:0, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 28. Holík (Leška), 42. Čajánek (Tesařík, Důras) - 44. Pech (Gawryletz, Gřegořek), 46. Kumstát (Pech), 64. Gřegořek (Gawryletz, Pech). Rozhodčí: Baluška, Konc (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Diváci: 3827.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Galvas, Zámorský, Tesařík, Řezníček, Míka, Matějíček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček - Kubiš, Fořt, F. Čech. Trenéři: R. Vlach a Turek.
Karlovy Vary: Mensator - Gründling, Gulaši, Lučka, P. Mocek, Gřegořek, Prošek, M. Rohan, Gawryletz - Zucker, Skuhravý, Kotrla - Kumstát, Pech, Zaťovič - Skladaný, T. Sýkora, Dej - T. Rohan, Kuběna, Vachovec. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata: