Hlavní obsah

Č.Budějovice - Brno 0:3Brno vyhrálo na jihu Čech a upevnilo si pozici v desítce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Svoboda 0 : 1
38. Svoboda 0 : 2
0. Holec 0 : 3
0. Kováčik 0 : 4
45. Holec 0 : 5
50. Kováčik 0 : 6

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Komety Brno zvítězili ve 49. kole extraligy na ledě Českých Budějovic 3:0. Zatímco domácí prohráli pátý z posledních šesti zápasů, hosté si upevnili postavení v první desítce a poskočili již na osmou příčku. Bezchybným výkonem k tomu přispěl gólman Jiří Trvaj, který vychytal pátou nulu v probíhající sezoně.

Článek

Obě mužstva předváděla od počátku otevřený hokej, ale před brankou byli mnohem aktivnější Jihočeši. Trvaj v první třetině zasahoval sedmnáctkrát, jeho protějšek měl zásahů o deset méně. Při hře čtyři na čtyři se dostal do slibné příležitosti Tomáš Svoboda, ale nápřahem z prostoru mezi kruhy se neprosadil.

Hned z protiútoku dotíral na Trvaje domácí obránce Němeček. Brněnský Erat dva metry před Kovářem minul přihrávku od Holce, střelecké pokusy nevycházely domácímu Gulašovi, jeho spoluhráči Červenému ani Jaroslavu a Tomáši Svobodovým na protější straně.

V úvodu druhého dějství šel na hanbu Malec, ale domácí sehráli přesilovku staticky. Potom zahřívali trestnou lavici Gulaš s Hornou a hosté měli téměř minutu a půl výhodu pět na tři. Ostřelování budějovické branky však změnu skóre nepřineslo.

V pěti proti třem hráli 21 vteřin také domácí, ale byli tak nedůrazní, že v pokračujícím oslabení ve čtyřech si Holec s Petrovickým dovolili vyrazit do brejku proti jedinému obránci Jihočechů. Vedení získali hosté ve 38. minutě, kdy budějovičtí obránci nechali mezi kruhy volného Tomáše Svobodu a ten střelou nad ledem překonal Kováře.

Do závěrečné třetiny vstoupili domácí se zřetelnou snahou o vyrovnání, ale proti důrazné obraně Komety se nedokázali prosadit. Po jejich krátkém náporu naopak hosté rozebrali domácí defenzivu a Holec přidal druhou trefu. Jihočeši znovu zvýšili obrátky, jenže se až příliš soustředili na útok a při trestu Erata pustili do brejku Kováčika, který po přejetí modré čáry prostřelil Kováře potřetí. Domácí pak usilovali alespoň o čestný úspěch, ale marně.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Mountfield České Budějovice - HC Kometa Brno 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 38. T. Svoboda (Divíšek), 45. Holec (Petrovický, Erat), 50. Kováčik (Dlouhý, L. Čermák). Rozhodčí: Jeřábek, Minář - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4805.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Kolarz, Němeček - Šimánek, Kašpařík, Martynek - Gulaš, Kotalík, Sailer - Horna, Langhammer, L. Květoň - Kuchejda, Mertl, Červený. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, M. Hruška, Malec, Bičánek, Vašíček, Švrček - Němec, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, Zohorna, Koreis. Trenéři: Venera, Oslizlo.

Reklama

Související témata: