Hlavní obsah

Třinec - Sparta 2:5Sparta nezaváhala v Třinci a míří za Prezidentským pohárem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Broš 0 : 1
0. Treille 0 : 2
0. Polanský 1 : 2
17. Broš 1 : 3
20. Treille 1 : 4
20. Polanský 2 : 4
0. Bližňák 2 : 5
0. Ton 2 : 6
0. Rachůnek 2 : 7
24. Bližňák 2 : 8
27. Ton 2 : 9
28. Rachůnek 2 : 10
0. Kůrka 3 : 10
59. Kůrka 4 : 10

Hokejová Sparta vyhrála ve 49. kole extraligy na ledě mistrovského Třince přesvědčivě 5:2 a je na nejlepší cestě k Prezidentskému poháru pro vítěze dlouhodobé části. Pražané soupeře ještě před polovinou zápasu zdrtili pěti góly v jedenácti minutách, Oceláři už nenašli odpověď a stále nemají jistotu startu v play off.

Článek

Mistrovská forma je Třinci na hony vzdálená. I když Oceláři první část na šance jasně vyhráli, odcházeli do šatny se ztrátou. Domácí v úvodu promarnili dvě přesilovky a to i proto, že v závěru té druhé zmařil Pöpperle vyloženou možnost Orsavovi.

Slezané byli o něco nebezpečnější, Pöpperle zase neprůstřelný. Přesvědčil se o tom v 10. minutě Varaďa, který po trháku v přečíslení znovu mířil do gólmana. K chabé produktivitě se připojila i smůla: to když si Vojtek lapačkou kuriózně úplně sám srazil mezi nohy puk do branky po Brošově teči.

Domácí mohli odpovědět Ostřížkem a Varaďou, znovu však narazili na sparťanského brankáře. Toho překonal až Polanský, který tečovaným pokusem 49 sekund před koncem první třetiny vyrovnal. Ne nadlouho, nápor třetí hostující formace hned vzápětí korunoval Sacha Treille a dvanáct sekund před sirénou znovu vrátil vedení na stranu Sparty.

Bez marodícího centra Bonka mistři ve druhé třetině úplně vyhasli. S návratem vyloučeného Ostřížka si šťastný odraz puku našel Bližňáka, který pohodlně skóroval do prázdné branky.

Vývoj mohl ještě změnit Novotný, jeho střela však skončila na spojnici hostující klece. Zápletku vyřešil Ton, který si pohrál s Hrabalem a bekhendovou trefou vyhnal Vojtka na střídačku Ton. I náhradník Hamerlík ale již po necelé minutě inkasoval; nedůslednost třinecké obrany využil Ivan Rachůnek a bekhendem zavěsil popáté.

Třinec doplácel na děravou obranu a zoufalou koncovku. I za stavu 1:5 měl ještě řadu možností, ale především Kůrka se v jejich zahazování předháněl.

Hosté už v závěru kontrolovali výsledek. Diváky vzrušil jen náznak šarvátky mezi Varaďou a zlým mužem Sparty Kočím, ale než padly rány, rozdělili oba kohouty sudí. Kočí nakonec zaujal i tím, že si v utkání připsal pět menších trestů.

Nakonec se gólu dočkal i Kůrka a zmírnil domácí porážku na 2:5.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 2:5 (1:2, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Polanský (Kůrka, Varaďa), 59. Kůrka (Varaďa, Ostřížek) - 17. Broš (Sersen), 20. S. Treille (Foster, Y. Treille), 24. Bližňák (I. Rachůnek, D. Kočí), 27. Ton (Pacovský), 28. I. Rachůnek. Rozhodčí: Polák, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:10, navíc Hrabal (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 2297.
Třinec: Vojtek (27. Hamerlík) - Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Novotný, Bolf, Hudec - Kůrka, Polanský, Varaďa - M. Hořava, Peterek, Adamský - Orsava, Hampl, Ostřížek - D. Květoň, McGregor, Rufer. Trenéři: Tlačil a Janků.
Sparta Praha: Pöpperle - Milam, Sersen, Kasík, Jan Hanzlík, Philipp, Kučný, D. Kočí - Tenkrát, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Pacovský - Y. Treille, Foster, S. Treille - Jánský, Lapšanský, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

Reklama

Související témata: