Hlavní obsah

Kladno - Pardubice 3:4Kladno promarnilo vedení 2:0 a prohrálo s Pardubicemi v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Posmyk 1 : 0
0. Havíř 1 : 1
0. Radil 1 : 2
10. Posmyk 2 : 2
13. Havíř 2 : 3
15. Radil 2 : 4
0. Lukáč 3 : 4
0. Kolář 3 : 5
41. Lukáč 4 : 5
44. Kolář 4 : 6
0. Kolář 4 : 7

KLADNO

Hokejisté Kladna Rytíři prohráli ve 49. kole extraligy s Pardubicemi 3:4 po samostatných nájezdech, přestože již po deseti minutách hry měli na své straně dvoubrankový náskok. Středočeši poté vedli ještě 3:2, ale skóre vyrovnal z trestného střílení útočník Jan Kolář a sám pak také rozhodl nájezdy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Pardubic se radují z branky.

Článek
Fotogalerie

Domácí trenér Vojta přišel na poslední chvíli o trojici Bicek, Libor Procházka, Bílek, kterou nepustilo na led nachlazení a musel tak při skládání sestavy improvizovat. Úvod se však Středočechům nadmíru podařil. Kuchler už pár desítek sekund po začátku ještě svoji příležitost nevyužil, ale téměř vzápětí se již prosadil Látal střelou mezi Salfického betony. Pardubický gólman o pár minut později dostal trest dvě plus dvě minuty za nebezpečnou hru a v početní výhodě se prosadil ranou od modré obránce Posmyk. Východočeši se ovšem velice rychle zvedli. Obrovskou příležitost Radila ještě stačil Chábera skvělým zákrokem zlikvidovat, prakticky okamžitě na druhé straně pohrdl Valský třetí trefou pro domácí. Svěřenci trenéra Hynka snížili obráncem Havířem, který nasměroval puk na vzdálenou tyč a hostům narostla křídla. Střelecky disponovaný autor prvního gólu napřáhl od modré čáry podruhé a jeho střelu šikovně tečoval Radil.

Druhá část hry příliš brankových příležitostí nenabídla, i když Východočeši měli více ze hry. Za zmínku stojí pouze hezká kombinace Koukalovy řady při přesilovce, ale Kolářovu pumelici zastavila konstrukce. Kladenští šli ještě jednou do vedení ve třetí třetině. Druhou přesilovku Rytířů zužitkoval Lukáč, když v nepřehledné situaci doslova dotlačil puk za brankovou čáru. Těsné vedení mohli Patera a spol. zvýšit, protože měli další početní výhodu, ale přišel opak. Rychlý útočník Kolář ujel Posmykovi, který ho ve vyložené příležitosti fauloval. Následné trestné střílení pak Kolář s rutinou proměnil. Šance se poté střídaly na obou stranách, ale oba brankáři už puk za svá záda nepropustili a rozhodnutí nepřineslo ani následné prodloužení, takže musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Teprve v páté sérii se opět prosadil specialista na penalty v hostujícím dresu Kolář.

49. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:4 po sam. nájezdech (2:2, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Látal (Eberle, Pavlů), 10. Posmyk (Dragoun, Látal), 41. Lukáč (Dragoun) - 13. Havíř (Buchtele, Radil), 15. Radil (Havíř, Buchtele), 44. Kolář I z trestného střílení, rozhodující nájezd Kolář I. Rozhodčí: Hribik, Kalivoda - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2690.
Kladno: Chábera - Kameš, J. Drtina, Pavlů, D. Růžička, Posmyk, Lepine, od 21. navíc Piskáček - Hluchý, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - M. Látal, Lukáč, Eberle - Valský, Knotek, Kafka. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Pardubice: Salfický - Benák, Kolář II, Borer, Havíř, M. Drtina, V. Kočí - Kolář I, Koukal, Starý - Radil, Buchtele, Kousal - Markovič, Nahodil, Somík - Cetkovský, T. Zohorna, Rákos. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec