Hlavní obsah

Prezidentský pohár nás zajímá, ujistil gólman Sparty Pöpperle

TŘINEC

První trofej v sezóně mají na dosah hokejisté Sparty. Zatímco druhá Plzeň klopýtla v Litvínově, vedoucí tým nezaváhal v Třinci a po vítězství 5:2 zvýšil náskok v čele soutěže tři kola před koncem základní části na pět bodů. Prezidentský pohár tak může brzy patřit Pražanům, Plzeň má ovšem ještě jeden zápas k dobru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle.

Článek

Výběr trenéra Josefa Jandače v pátek pokořil i magickou hranici stovky získaných bodů. "Byl by nesmysl říct, že nás nezajímá Prezidentský pohár. Máme dobrou pozici, i když Plzeň má o jeden odehraný zápas míň. Ale věřím, že to dotáhneme, popereme se o to," řekl novinářům po utkání brankář Sparty Tomáš Pöpperle.

Byť podle výsledku to v Třinci vypadalo na pohodové vítězství holešovického výběru, i domácí měli spoustu gólových možností, ve kterých je ale zastavil výborný hostující gólman. Klíčové zákroky předvedl v první třetině za otevřeného stavu.

"Ty první třetiny v Třinci jsou po dlouhé cestě vždycky o něco těžší. Je pravda, že tam měli nějaké šance, ale my jsme to uhráli a ve druhé třetině jsme do toho pořádně šlápli. Dali jsme tři góly, odskočili a to je zlomilo," řekl brankář národního mužstva.

Sparťanská opora připustila, že právě střelecká efektivita se na výsledku výrazně projevila. "Spadly nám tam nějaké šťastné branky a zápas se tím zlomil. Třinec se pak naštěstí z těch příležitostí prosadil až v závěru, když už jsme měli výsledek pod kontrolou," řekl Pöpperle.

Sparta porazila Třinecké i počtvrté v sezóně a zlepšila si nevýraznou bilanci z minulých kol, když čtyři z pěti zápasů nedotáhla do vítězného konce. "Snad nás to dnešní vítězství trochu nakopne a začneme hrát zase více podle našich vlastních představ. Myslím, že by se to mělo zlepšovat," dodal Pöpperle.

Reklama

Související témata: