Hlavní obsah

Mladoboleslavského Demela odvážela z ledu sanitka

MLADÁ BOLESLAV

Ten okamžik vyděsil v Mladé Boleslavi hráče i diváky. Sanitka přímo z ledu odvážela domácího Tomáše Demela, který v 5. minutě zůstal bezvládně ležet po střetu s vítkovickým Petrem Strapáčem. Boleslavský útočník zůstal s těžkým otřesem mozku přes noc na pozorování v nemocnici a sezóna pro něj předčasně skončila.

Foto: NOVINKY/Ondřej Krynek

Sanitka

Článek

„Mám z toho hrozný pocit, ale jsem přesvědčen, že šlo o nešťastný následek čistého hitu. Snažil jsem se Demela jen dohrát tělem při odehrání puku,“ líčil pro Radiožurnál Strapáč, který podle všeho nepřekročil rámec pravidel a sudí ho také ani nevyloučili. Průšvih ale byl, že Demel náraz nečekal a bezvládně naletěl do mantinelu. „Šílený pohled. Viděl jsem nehybného kamaráda a měl slzy v očích,“ řekl pro idnes.cz domácí brankář Michal Valent.

V tíživém tichu všichni napjatě sledovali, jak lékaři boleslavskému hráči fixují krční páteř. Podle České televize museli i použít defibrilátor. Když byl Demel ve stabilizované poloze za hromového potlesku z tribun uložen na nosítka, už sledoval dění okolo sebe. „Až v kabině jsme se dozvěděli, že není v ohrožení života,“ přiznal Valent. Strapáč také utkání nedohrál: „Nemohl jsem už myslet na hokej, pořád jsem měl před sebou obrázek, jak tam ten kluk leží.“

Výborný chtěl zápas ukončit

Kapitán Mladé Boleslavi David Výborný po zápase přiznal, že po incidentu byl za rozhodčími s přáním, aby utkání předčasně ukončili. „Šel jsem se jich zeptat, jestli by to nešlo ukončit, protože se nám moc hrát nechtělo. Rozhodčí to ale zamítli, že by musel umřít. To jsem říkal, že hrát budeme, protože to se snad nestane,“ uvedl pro Radiožurnál Výborný.

„Nevím, jestli to byl faul nebo ne. Neviděl jsem to. Ale myslím si, že úmysl v tom nebyl. Rozhodčí říkali, že to bylo rameno a že si dal o manťák,“ uvedl domácí útočník, který krátce po zhruba patnáctiminutové pauze na Demelovo ošetření otevřel skóre a vstřelil tak podle oficiálních statistik 250. gól v extralize a reprezentaci.

„Řekli jsme si, že budeme hrát za něj a nakonec nám to vyšlo. I když trošku s odřenýma ušima,“ poukázal Výborný na skutečnost, že domácí málem promarnili čtyřgólový náskok získaný v první polovině utkání a nakonec vyhráli pouze těsně 4:3. Znamenalo to pro ně ale únik ze dna tabulky i teoretické udržení naděje na play-off.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín