Hlavní obsah

Kolář zakázal oslavu Kladna, které vypisuje konkurs na střelce z nájezdů

KLADNO

Pardubický hokejový útočník Jan Kolář I svými góly ještě nedovolil Kladnu oslavit definitivně účast v play-off. Když mu ve 43. minutě sólo zastavil domácí Marek Posmyk jen za cenu faulu, starší z jmenovců Kolářových v dresu hostů z nařízeného trestného střílení vyrovnal a v nájezdech reprezentační útočník rozhodl o výhře 4:3 a bonusovém bodu pro Pardubice.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Kladna Jan Chábera inkasuje.

Článek
Fotogalerie

„Nechtěl jsem volit stejné zakončení, pokaždé se mi povedlo gólmana rozhýbat. Od ledna se mi až nezvykle střelecky daří a v takovém případě si člověk i víc dovolí,“ liboval si třicetiletý útočník, jenž má na kontě v této sezóně už 22 gólů a už patří spolu s Kumstátem, Tonem, Dudou a Nedvědem mezi elitní kvinteto kanonýrů v celé extralize. Šanci na hattrick z kladenského ledu mu vzala tyčka, od níž se po Kolářově ráně z přesilovky puk odrazil.

Za hrdinu byl ale také pardubický gólman Dušan Salfický, jenž předvedl 40 zásahů a k tomu vychytal i všech pět kladenských exekutorů v rozstřelu. „Nájezdy, to je z naší strany jedno velké utrpení. Když započítám i středeční rozstřel v Litvínově, tak jsme během 48 hodin proměnili ze 14 nájezdů jediný. Asi musíme nechat vypsat veřejný konkurs na střelce penalt,“ říkal Vojta.

Rytířům přitom mohlo vítězství už definitivně zaručit play-off, kde je poslední kladenská stopa ze sezóny 2007/08. „Z posledních sedmi našich utkání už páté dospělo k rozstřelu a vyhráli jsme jedinkrát. Přišli jsme tím o dost bodů, ale snad i těch 69 co máme, na play-off postačí,“ říkal kladenský kouč Zdeněk Vojta, jemuž citelně chyběly nemocné opory Libor Procházka, Jiří Bicek i Vítězslav Bílek. „Všichni během pátku ulehli do postele s horečkou.“

Kladenští tak trochu počítali, že Pardubice přijedou nerozehrané, protože po reprezentační pauze ještě nehrály. „Začali jsme dobře, vypracovali si dvoubrankový náskok, ale brzy jsme vypadli z role,“ tvrdil Vojta a litoval, že jeho mužstvo umožnilo hostům ještě v první části během 129 sekund vyrovnat.

Z přesilovky po 44 vteřinách třetí části domácí zase urvali vedení, jenže následně při další početní výhodě zase nechali ujet Koláře a skončilo to trestným střílením, které znamenalo vyrovnání na 3:3. Pak už domácí nenašli sílu v základní hrací době nerozhodnou podobu skóre změnit. „Měli jsme sice střeleckou převahu, jenže už e nám klepali ruce, nohy a snad i uši, možná se tam projevila přemotivovanost hráčů,“ říkal Vojta.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec