Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 4:2Sparta porazila Boleslav i počtvrté a přiblížila se Prezidentskému poháru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Bližňák 1 : 0
17. Pacovský 2 : 0
18. Žabka 2 : 1
33. Tenkrát 3 : 1
33. Goertzen 3 : 2
43. Rachůnek 4 : 2

PRAHA

I ve čtvrtém vzájemném zápase v sezóně dokázala Sparta vyzrát na Mladou Boleslav, když v rámci 50. kola zdolala Středočechy 4:2. Pražany nasměroval za tříbodovým ziskem brankou už z druhé minuty útočník Bližňák, který pak asistoval i u dvou dalších tref. Celek z Holešovic si tak upevnil vedení v tabulce a Prezidentský pohár pro vítěze základní části má na dosah.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bližňák ze Sparty ohrožuje mladoboleslavskou svatyni. Přihlíží obránce Čutta.

Článek
Fotogalerie

Lepší vstup do utkání si sparťané přát nemohli, už ve druhé minutě se radovali z první branky. Vydatně jim k ní pomohl mladoboleslavský gólman Valent, který vyjížděl z brankoviště pro puk, byl však u něj později než Pacovský. Sparťanský mladík kotouč ihned nasměroval k Bližňákovi, který pohodlně skóroval do prázdné klece. Hosté mohli srovnat ve 14. minutě, v mezikruží osamocený Rýgl však jen vyprášil Pöpperleho betony.

V sedmnácté minutě zívala odkrytá svatyně na Pacovského, skákavý puk ale netrefil důrazně, a tak se Valent stačil včas přesunout. O pár sekund později se už ale Pacovský trefy dočkal. Bližňák sice puk ležící v brankovišti za Valentova záda nedostal ani na třetí pokus, Pacovský byl následně úspěšný hned napoprvé. Už za dvacet vteřin to však bylo znovu jen o gól, k pravé tyči přesně zamířil zadák Žabka.

V úvodu druhého dějství si Pražané vytvořili místy drtivý tlak, naráželi ale na jistě chytajícího Valenta, který zmařil i Jánského tutovku. Ve 27. minutě pláchl domácí obraně Mikulík, v samostatném nájezdu ale s kličkou do forhendu neuspěl. I přesto se Mladoboleslavští srovnání dočkali, ve 33. minutě prostřelil Pöpperlego Goertzen.

Jenže Sparta už za šestnáct vteřin znovu vedla. Po krásné individuální akci našel Bližnák Tenkráta, který střelou z první upravil na 3:2.

Na začátku závěrečné třetiny nejprve mohl vyrovnat Rýgl, Pöpperle se ale proti jeho dělovce vyznamenal. Středočeši nejenže skóre nesrovnali, prakticky z protiútoku navíc inkasovali počtvrté, když se ranou na lapačku prosadil Ivan Rachůnek. Čtvrtý bod v zápase si vzápětí mohl připsat Bližňák, v samostatném úniku jej ale Valent vychytal.

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Bližňák (Pacovský, Jan Hanzlík), 17. Pacovský (Bližňák, I. Rachůnek), 33. Tenkrát (Bližňák, Ton), 43. I. Rachůnek (Broš) - 18. Žabka (Mikulík, D. Výborný), 33. Goertzen (Vrbata). Rozhodčí: Hradil, Kalivoda - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:9. Bez využití. Diváci: 4848.
Sparta Praha: Pöpperle - Milam, Sersen, Kasík, Jan Hanzlík, Philipp, Krstev, D. Kočí - Tenkrát, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Pacovský - Y. Treille, Foster, S. Treille - Jánský, Lapšanský, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.
Mladá Boleslav: Valent - Žabka, Chaloupka, Hay, Baldwin, Mozík, Rýgl, Beňovič, Čutta - Mikulík, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Pabiška - Bahenský, Vrbata, Goertzen - Jiránek, Stieler, Hrdel. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: