Hlavní obsah

Vítkovice - Zlín 1:0Bitvu o šestku rozhodly nájezdy, Vítkovice zdolaly Zlín 1:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Šedivý 1 : 0

OSTRAVA

Bezgólový zápas o místo v první šestce a přímý postup do čtvrtfinále play off mezi hokejisty Vítkovic a Zlínem musely rozhodnout až nájezdy, díky nejtěsnějšímu vítězství 1:0 nyní mají Ostravané na svého soupeře jednobodový náskok. O vítězství rozhodl v šesté sérii penalt Ondřej Šedivý.

Článek

Nasazením už bitva tabulkových sousedů připomínala blížící se play off, po hokejové stránce už to taková paráda nebyla. Spíše než kombinací se oba celky pokoušely prosadit tlakem na brankovišti a zbytečně neotvíraly hru.

Poprvé se rozestoupila vítkovická obrana, hosté vyrazili ve 12. minutě do přečíslení, ale Vlach Šindeláře, který opět zaskakoval za zraněného Málka, nepřekonal.

Domácí se do zlínské defenzívy dostávali s problémy. Přehuštěný prostor v hostujícím pásmu prořídl v polovině utkání, kdy se Vítkovicím naskytlo 105 sekund přesilovky pět na tři, vyloženou šanci si však vicemistr nevytvořil.

Berani naopak stále více vystrkovali rohy. Šikovný junior Holík se v 36. minutě uvolnil na brankovišti, ale bekhendem minul. Ještě před závěrem elitní řada Zlína znovu udělala dusno před Šindelářem, Leška ani Holík ovšem znovu neměli přesně seřízená mířidla.

V závěru se naopak iniciativa přestěhovala na vítkovické hokejky. Jedinečnou možnost prováhal Burger, který ve 49. minutě ujel při vlastním oslabení, ale Sedláčka bombou neprostřelil.

Tlak Vítkovic vrcholil, posledních 102 sekund řádné doby odehrály v přesilovce. Tři vteřiny před koncem měl rozhodnutí na hokejce osamocený Klimek, jeden ze zlínských beků se mu však před Sedláčkem obětavě vrhl do střely a puk skončil mimo.

Prodloužení nic zajímavého nepřineslo a rozhodly nájezdy, ty v šesté sérii ukončil Šedivý. Zlín poosmé v řadě venku nevyhrál v normální době.

50. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 1:0 po sam. nájezdech
Rozhodující nájezd: Šedivý. Rozhodčí: Hribík, Šindler - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:8, navíc Köhler (Zlín) 10 minut. Bez využití. Diváci: 6885.
Vítkovice: Šindelář - Malík, Kudělka, Ovčačík, Trnka, Sloboda, Punčochář - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, Štefanka, Klimek - Šedivý, Strapáč, Szturc - Kucsera, Húževka, Walker. Trenéři: Trličík a Moták.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček, Míka, Matějíček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček - Kubiš, Fořt, Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata: