Hlavní obsah

Liberec - Litvínov 4:5Litvínov vydoloval v Liberci dva body a dál bojuje o předkolo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Roth 1 : 0
9. Stříteský 1 : 1
11. Hübl 1 : 2
14. Černý 1 : 3
20. Kudrna 2 : 3
32. Vantuch 3 : 3
36. Frolík 3 : 4
51. Vak 4 : 4
0. Lukeš 4 : 5

LIBEREC

Hokejisté Litvínova vyhráli v zápase 50. kola extraligy na ledě Liberce 5:4 po samostatných nájezdech a udrželi se ve hře o postup do předkola play off. Na desátý Třinec ztrácí dvě kola před koncem základní části tři body, Oceláři ale mají ještě jedno utkání k dobru.

Článek

Liberec vstoupil do utkání dobře, už ve druhé minutě přihrál v přesilové hře Urban Rothovi, který střelou k levé tyči nedal Volkemu šanci. Hosté se z nástupu Bílých Tygrů oklepali a v polovině třetině dvakrát během dvou minut udeřili. Od modré se trefil v přesilové hře Stříteský. Skoré pak otočil Hübl, jenž se zjevil za obranou Liberce a blafákem překonal Vošvrdu.

Jeho minuty v brance Liberce byly sečteny v čase 13:05, kdy ho propálil Černý a místo Vošvrdy se mezi tři tyče postavil. Bílí Tygři se dostali na dostřel sedm vteřin před koncem třetiny. Rothovu střelu dorazil za Volkeho záda Kudrna.

Podještědští tlačili Litvínovské i na začátku druhé periody a Vak trefil ve 25. minutě z kruhů horní tyč. Vyrovnání se domácí dočkali o chvíli později, když Holub vypálil od modré, Volke srazil jeho střelu k volnému Vantuchovi, který se nemýlil.

V 36. minutě neudržel Pinc Frolíkovu střelu v oslabení a sám litvínovský útočník ji v chumlu dorazil za brankovou čáru a získal Vervě opět vedení.

V úvodu třetí části hry hosté bránili svůj hubený jednobrankový náskok a útočil především Liberec. Kudrna ale v dobré šanci minul. V 52. minutě fauloval v úniku Jareš Vaka a rozhodčí nařídil trestné střílení, které sám faulovaný hráč blafákem do forhendu proměnil. Od té chvíle se hrál ofenzivní hokej.

Když pak neuspěl hostující Majdan v jasné šanci a Bárta nepřekonal Volkeho v samostatné úniku, muselo se prodlužovat. V nastaveném čase se ale téměř šest tisíc fanoušků branky nedočkalo, a tak duel musely rozhodnout nájezdy. Jediným přesným exekutorem byl hostující Lukeš a přisoudil Litvínovu bonusový bod navíc.

Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 4:5 po sam. náj. (2:3, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Roth (Urban, Bulíř), 20. Kudrna (Roth), 32. Vantuch (Holub), 51. Vak - 9. Stříteský (Kubát, Jenáček), 11. V. Hübl (Stříteský), 14. Černý (Kubát, V. Hübl), 36. Frolík, rozhodující nájezd F. Lukeš. Rozhodčí: A. Jeřábek, Souček - Horinek, Rozlílek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5997.
Liberec: Vošvrda (14. Pinc) - Trončinský, Derner, Čakajík, Roth, Výtisk, Štich, Ulrych, Holub - Kudrna, P. Nedvěd, Klimenta - Bulíř, Urban, Vantuch - Špaček, Vak, Kica - Bárta, L. Krejčík, Víšek. Trenéři: Kalous a Pešán.
Litvínov: Volke - Stříteský, Kubát, Černošek, Skuhrovec, Kousalík, Brejčák, Gula, Jareš - Černý, V. Hübl, F. Lukeš - Jurčík, Smolka, Šrámek - Majdan, Frolík, Kubinčák - Gerhát, Jenáček, Ručinský. Trenéři: V. Jeřábek a V. Lukeš.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články