Hlavní obsah

Pardubice - Slavia 4:5Vondrka udržel Slavii teoretickou šanci na play-off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Kadlec 0 : 1
0. Kolář 1 : 1
0. Tomica 1 : 2
0. Markovič 2 : 2
0. Tomica 2 : 3
0. Dušek 2 : 4
0. Buchtele 3 : 4
0. Buchtele 4 : 4
0. Vondrka 4 : 5

PARDUBICE

Hokejisté Slavie vyhráli v dohrávce 48. kola extraligy na ledě Pardubic 5:4 po samostatných nájezdech a udrželi se ve hře o postup do předkola play off. Pražané ale ztrácí na desátý Třinec osm bodů, oba celky čekají ještě tři zápasy. Duel na východě Čech rozhodl v sedmé sérii nájezdů Michal Vondrka. Slavia si tak v ČEZ areně připsala čtvrtou výhru za sebou.

Článek

Pražané vstoupili do utkání lépe a už na konci třetí minuty je poslal do vedení Kadlec, který při přesilovce prostřelil shluk před Salfickým. Slavia se ale z vedení radovala pouze osm vteřin. Po buly se ke kotouči dostal obránce Borer, jehož nahození od vlastní modré čáry trefilo útočníka Koláře a od něho se kotouč dostal za překvapeného Furcha.

Hosty laciné vyrovnání neznervóznělo a snažili se rychlými protiútoky zaměstnávat domácí obranu. Slavia poté v první třetině hrála ještě dvě přesilovky, ale nic z toho nevyužila, ačkoli při vyloučení útočníka Koláře v závěru třetiny měl jedinečnou šanci Valach. Salfický se však blýskl skvělým zákrokem.

Ve 23. minutě otočili domácí skóre a první gólovou radost v pardubickém dresu si vychutnal slovenský útočník Markovič. Následující minuty příliš vzruchu nenabídly. výšit náskok mohly Pardubice ve 31. minutě, ale Kolář I svůj únik gólově nezakončil. Ve 37. minutě skončil zápas pro hostujícího Pospíšila, který dostal za nesportovní chování nejprve "desítku" a poté i osobní trest do konce utkání.

Slavia mohla vyrovnat při devadesátivteřinové přesilovce pět na tři, ale blíže gólu ale byli paradoxně domácí, když z trestné lavice se vracející Kočí nestačil přesně zakončit. Hosté se nakonec přece jen dočkali vyrovnání. Do konce druhé třetiny chybělo 48 vteřin, na Dreslerovu kolmou přihrávku si šikovně najel Tomica a překonal Svobodu.

Stejný hráč poslal Slavii podruhé do vedení, když v´ 43. minutě využil nedorozumění v domácí obraně při jejich vlastní přesilovce. Pardubická odpověď přišla stejně rychle jako v první třetině. Po 18 vteřinách bylo vyrovnáno zásluhou Buchteleho. Dva góly předznamenaly úporný boj v další fázi zápasu. Oba celky chtěly strhnout vítězství na svou stranu a tak se hrálo se s velkým nasazením a v pěkném tempu.

Domácím, kteří měli mírnou převahu, chybělo přesnější zakončení; Slavia byla velmi nebezpečná v rychlých protiútocích. V 55. minutě úsilí domácích korunoval pěkným blafákem a svým druhým gólem v utkání Buchtele. Růžičkův tým se pak vzepjal k náporu a v 58. minutě opět srovnal zásluhou Duška. Necelou minutu před koncem třetí třetiny fauloval pardubický Havíř a hosté tak dostali velkou šanci ke vstřelení vítězné branky. Domácí ale oslabení přečkali a o vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem se v sedmé sérii stal Vondrka.

Dohrávka 48. kola hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Slavia Praha 4:5 po sam. náj. (1:1, 1:1, 2:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Kolář I (Borer), 23. Markovič, 43. Buchtele (Kousal), 55. Buchtele (Kousal, Radil) - 3. Kadlec (Pospíšil, Valach), 40. Tomica (Dresler), 43. Tomica (Vondrka), 58. Dušek (Vondrka, Krenželok), rozhodující nájezd Vondrka. Rozhodčí: Homola, R. Polák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 7:5, navíc Pospíšil (Slavia) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 9458.
Pardubice: Salfický - Kolář II, Benák, Havíř, Borer, V. Kočí, M. Drtina, Beneš - Kolář I, Koukal, Starý - Radil, Kousal, Buchtele - Markovič, Nahodil, Somík - Rákos, T. Zohorna, Cetkovský. Trenéři: Hynek a Lubina.
Slavia: Furch - Kadlec, Valach, Kuboš, Kolařík, Šulc, Dresler, J. Krejčík - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Sklenář, V. Růžička ml., Micka - Doležal, Žejdl, P. Jelínek. Trenéři: V. Růžička, Weissmann, Čelanský a Beránek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články