Hlavní obsah

Vystřelil jsem na vyrážečku a vyšlo to, oddechl si litvínovský Lukeš po vítězném nájezdu

LIBEREC

Hokejisté Litvínova si dvoubodovým ziskem v Liberci zachovali naději na předkolo play-off v extralize. Výrazný podíl na tom měl útočník František Lukeš, který se stal jediným úspěšným exekutorem při samostatných nájezdech.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

František Lukeš (vpravo) slaví gól

Článek

„Během zápasu jsme ale sahali po třech bodech, vždyť jsme vedli 3:1 a vypadalo to slibně. A  jen škoda, že jsme ve třetí třetině neudrželi těsný náskok o gól. Pak se ale stala chybička, rozhodčí písknul proti nám přísné trestné střílení, které domácí proměnili a tím si vynutili prodloužení,“ ohlížel se Lukeš za pětašedesáti minutami na ledě.

Zatímco před pár dny v zápase Litvínova proti Kladnu rozhodla o vítězství Severočechů teprve devátá série nájezdů, tentokrát to bylo rychlé. „Povedlo se mi skórovat hned z první penalty, a už to tak zůstalo. A kdyby náhodou Liberec srovnal, měli jsme ještě připraveného Martina Jenáčka, který by asi rozhodl,“ usmál se litvínovský střelec, jenž překonal Marka Pince v liberecké brance.

„Vždycky jsem proti němu střílel na lapačku, teď jsem to zkusil na vyrážečku a padlo to tam. Známe se samozřejmě z Litvínova, ale prestižně jsem ten náš souboj nebral,“ líčil Lukeš.

Na desátý Třinec ztrácí jeho tým tři body, jenže Oceláři mají zápas k dobru. „Budeme se zájmem sledovat, jak Třinec obstojí v úterý v Pardubicích. Kdyby tam prohrál, dalo by se ještě více uvažovat o jeho předstižení. Pro nás pak bude klíčový duel ve středu na Spartě. V této chvíli nám dávám dvacetiprocentní šanci na předkolo, ale budeme bojovat až do konce základní části. Musíme sbírat body i kvůli tomu, abychom odskočili poslednímu týmu v tabulce před skupinou play-out, pokud bychom v ní nakonec hráli,“ dodal litvínovský útočník.

Smutný Vošvrda, Roth poprvé skóroval

Libereckým smolařem byl brankář Tomáš Vošvrda, který hrací plochu opustil brzy po třech inkasovaných gólech. „Při minulém vzájemném zápase v Litvínově jsem všechno pochytal. Teď jsem klukům nepomohl. Počítal jsem s tím, že mě trenéři vystřídají. Jediné, co mohu k výsledku říci, že jsem rád aspoň za ten jeden bod. Nevypadalo to s námi dobře,“ klopil zrak gólman.

Nejlepším hráčem Liberce byl vyhlášen obránce Vladimír Roth. Vstřelil svůj první gól v dresu Bílých Tygrů. „Měli jsme šestiminutový výpadek v první třetině, kdy to napadalo do naší sítě. Naštěstí jsme se z toho oklepali. Když jsme dotáhli na 3:3, věřili jsme, že můžeme urvat tři nebo dva body. Ale Litvínov zvládl nájezdy. Teď se soustředíme na to, abychom uhájili první šestku v tabulce. A díváme se i na čtvrtou příčku, abychom začínali play-off doma,“ přemítal mladý bek.

V úterý hraje Liberec na ledě Slavie, z níž Roth přišel na hostování právě pod Ještěd. „Nikdo mi neříkal, že bych ve vzájemném utkání nemohl hrát, tak předpokládám, že nastoupím za Liberec. Bude to souboj se vším všudy, protože Slavii jde o to, aby nebyla poslední,“ dodal Roth.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články