Hlavní obsah

Sekl protihráče přes záda. Indián Modrý dostal za sekeru stop na pět zápasů

Nucená pauza čeká plzeňského hokejového obránce Jaroslava Modrého. Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje mu zakázala start na pět utkání za faul na kladenského útočníka Petra Kafku z nedělního utkání 50. kola extraligy. Indiáni se musejí obejít bez jednačtyřicetiletého Modrého ve zbývajících třech duelech základní části i ve dvou zápasech čtvrtfinále.

Foto: Milan Malíček, Právo

Obránce Plzně Jaroslav Modrý si od zápasů extraligy na chvíli odpočine.

Článek

Modrý nestíhal rozjetého Kafku, který jel na brankáře Svobodu, hokejku chytl do obou rukou, rozpřáhl se a přetáhl kladenského hráče po zádech. „Taková sekera v brejku, úplně zbytečná. To je normálně bůro jako vyšitý. Jede na trestnou,“ vysvětloval verdikt rozhodčí v přímém přenosu České televize. „Hodně drsný zákrok, likvidační sekera,“ okomentoval situaci i komentátor Milan Antoš.

Zkušený plzeňský obránce fauloval za stavu, kdy bylo o výsledku rozhodnuto. Hosté vedli 4:0 a jeho sekera přišla dvanáct sekund před koncem utkání. Sudí Milan Minář s Robinem Šírem za zákrok nařídili trestné střílení, které Kafka neproměnil. Modrý byl vyloučen na pět minut a do konce utkání.

„Byl to tragický zápas. Jsem rád, že ho máme za sebou a doufám, že se to nebude opakovat. Byl to prostě špatný den, nešlo nám vůbec nic, nohy nejezdily. Nebyli jsme Kladnu důstojným soupeřem,“ řekl pro klubové stránky brankář Adam Svoboda.

Disciplinární komise se zabývala zákrokem Modrého v pondělí ve zkráceném řízení a následně vynesla sankci za napadení holí. Takto vysoký trest udělila už popáté v sezóně.

Pět trestů na pět utkání
Libor Procházka z Kladna za zákrok kolenem na pardubického Radovana Somíka, Martin Ručinský z Litvínova za zákrok holí na Jaroslava Svobodu z Brna, brněnský Jiří Vašíček po faulu loktem na hlavu na Davida Kuchejdu z Českých Budějovic a boleslavský Zdeněk Bahenský za zákrok loktem do hlavy na kladenského Milana Hluchého, tento trest byl o dva zápasy snížen po odvolání.

Reklama

Související témata: