Hlavní obsah

Třinec vyhrál v Pardubicích, Boleslav a Slavia jsou definitivně bez play-off

lik, grgSport.cz

Tři zápasy a každý z jiného kola hokejové Tipsport extraligy. Taková byla porce pro fanoušky v úterý. V dohrávce 43. kola hostila poslední Mladá Boleslav druhou Plzeň a dokázala ji nakonec druhým gólem Balaštíka porazit v prodloužení. V dohrávce 49. kola dokázala Slavia smazat čtyřbrankovou ztrátu s Libercem a vyhrát po samostatných nájezdech, v souboji 50. kola pak vyhrál mistrovský Třinec na ledě Pardubic 4:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Plzeňský útočník Nicholas Johnson střílí gól brankáři Boleslavi Hüblovi

Článek

Mladá Boleslav stále žila teoretickou nadějí, že bude hrát předkolo play off, nad favorizovanou Plzní navíc až do poloviny zápasu vedla. Jenže hosté během sedmi minut druhé třetiny skóre otočili ve svůj prospěch a dostali se dokonce do dvoubrankového vedení.

Boleslavští prohrávali ještě 50 vteřin před koncem, když Bahenský při power play vyrovnal a ve druhé minutě prodloužení dokonce rozhodl o vítězství svým druhým gólem v zápase Balaštík. Domácí před svými fanoušky vyhráli pošesté v řadě. Prohra Plzně navíc znamená, že vedoucí Sparta má jistý Prezidentský pohár pro vítěze základní části.

Osud Slavie a Mladé Boleslavi zpečetil úřadující mistr

Ani výhra nicméně boleslavským nepomohla vzkřísit naděje na play off, ty totiž definitivně zhasly po vítězství Třince na ledě Pardubic. Na vítězství 4:1 se gólem a přihrávkou podílel kapitán týmu Radek Bonk a Oceláři se v tabulce posunuli na devátou příčku, zisk 70 bodů navíc znamená jistou účast ve vyřazovací části.

Slavia zažila proti Liberci šílenou první třetinu, kterou prohrála 0:4. Přesto se svěřenci trenéra Růžičky dokázali vzchopit a v polovině zápasu svoji hrozivou ztrátu během pouhých čtyř minut zase smazali. A nakonec slavili vítězství po samostatných nájezdech, když rozhodující gól zaznamenal exliberecký Dušek.

Úterní extraligové zápasy
Ml. Boleslav - Plzeň 5:4 v prodlouženíon-line
Branky: 20. a 62. Balaštík, 11. Mikulík, 42. Podkonický, 60. Bahenský - 17. a 39. Pletka, 32. Johnson, 36. Havlíček.
Pardubice - Třinec 1:4on-line
Branky: 38. Somík - 16. Hrňa, 35. Hrabal, 59. Bonk.
Slavia - Liberec 5:4 po sam. nájezdechon-line
Branky: 33. Valach, 34. Hertl, 35. Krejčík, 36. Pospíšil, rozh. nájezd Dušek - 5. a 14. Nedvěd, 9. Urban, 15. Kudrna.

Reklama