Hlavní obsah

Slavia - Liberec 5:4Slavia vstřelila Liberci čtyři góly za 142 sekund, play-off si přesto nezahraje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Nedvěd 0 : 1
5. Nedvěd 0 : 2
9. Urban 0 : 3
14. Nedvěd 0 : 4
14. Kudrna 0 : 5
33. Valach 1 : 5
34. Hertl 2 : 5
35. Krejčík 3 : 5
36. Pospíšil 4 : 5
0. Dušek 5 : 5

PRAHA

Žádnou nudu nezažili fanoušci v dohrávce 49. kola hokejové Tipsport extraligy. Slavia, která žila teoretickou nadějí na play-off, bojovala s Libercem, který stále pomýšlel na první čtveřici. Nakonec domácí vyhráli 5:4 po samostatných nájezdech, přitom po první třetině prohrávali 0:4, ale ve druhé části dokázali vstřelit za 142 sekund čtyři góly! I přes výhru si slávisté play-off v této sezóně nezahrají. Třinec v úterý porazil Pardubice 4:1 a Slavia s trenérem Vladimírem Růžičkou přišla o poslední teoretickou šanci k postupu do vyřazovacích bojů. Po jedenácti účastech v řadě, přišlo do Edenu první play-out.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Divoký zápas zažil trenér Slavie Vladimír Růžička. Už ví, že letos o titul bojovat nebude.

Článek

Dvacet minut očisty si prožila Slavia v první třetině. V 5. minutě si najel mezi kruhy Petr Nedvěd a lídr kanadského bodování se nemýlil. Brankář Dominik Furch byl bez šance. Ne naposledy.

V deváté minutě se Tomáš Urban projel kolem obránce Juraje Valacha bez větších potíží, položil si slávistického gólmana a Tygři se radovali podruhé. Nejhorší tým z domácích kluzišť se nestačil divit.

Na začátku čtrnácté minuty hráli slávisté přesilovku, ale nechali si ujet čtyřicetiletého Nedvěda, který vykoupal Furcha a skóre se opět posunulo. Za sto sekund hráli hosté přesilovku, Nedvěd si připsal asistenci a Jaroslav Kudrna zvýšil na 4:0. Nedvěd měl před zápasem na čele bodování dva body náskok na sparťanského Petra Tona, tři ztrácel Radek Duda z Plzně. Proti Slavii kapitán Tygrů v tomto ročníku nejvyšší soutěže umí: tři utkání a šest bodů (4+2). Po úterní zahajovací části přidal 2+1.

Po patnácti minutách Slavia střídala brankáře

Po necelých patnácti minutách utkání Slavia střídala brankáře a mohla začít přemýšlet, jak něco rychle změnit. Furch odjel smutně na střídačku s vizitkou čtyř inkasovaných gólů a jen tří úspěšných zákroků. Teď měl domácí držet Miroslav Kopřiva. Pokud Slavia v koutku duše ještě pomýšlela na předkolo play-off, tak si musela hodně rychle nechat zajít chuť. Nebo něco okamžitě změnit. A zázrak se v O2 areně ve druhé části stal.

Čtyři góly domácích za 142 sekund Slávisté měli možnost upravit skóre v přesilové hře. To se jim také ve 33. minutě podařilo, když první gól domácích vstřelil Valach, který se nejlépe zorientoval před brankářem Markem Pincem. Hosté na chvíli polevili a v čase 33:33 snížil na 2:4 Tomáš Hertl. Dva góly za 48 sekund donutili libereckého trenéra Jiřího Kalouse k vyžádání si oddechového času. A nebyl konec.

Za 57 sekund nastal stav, kterému málokdo věřil. Slavia prohrávala už jen o gól. Třetí trefu si připsal obránce Jakub Krejčík. Slávisté shodili liberecké sebevědomí během 105 vteřin. Neuvěřitelného procitnutí ale stále nebyl konec. Domácí hráli přesilovku a za dalších 37 sekund snížili. Na 4:4 upravil Tomáš Pospíšil. V tomto čase platilo, že slávisté vstřelili čtyři góly za 142 sekund. Liberecký gólman přesto zůstal v brance.

Tygři se po tomto černém snu dostali do dvojnásobné přesilovky, kterou hráli 37 sekund, ale tu nevyužili. Po ideální liberecké třetině, přišla ta slávistická. Po čtyřiceti minutách stav 4:4.

Ve třetí dvacetiminutovce domácí dostali Liberec pod tlak, ale brankář Pinc odolával. Občas musel předvést nečekané zákroky. Ale ani v přesilovkách tentokrát nekapituloval. Rozhodující gól mohl padnout šest sekund před koncem třetí třetiny, ale u Pince zazvonila v oslabení jen tyčka a utkání šlo do prodloužení, ve kterém oba týmy předvedly hodně bojovnosti, ale gól nepadl. Ten musel přijít až v samostatných nájezdech.

Do liberecké branky se postavil Tomáš Vošvrda. Utkání nakonec rozhodl Antonín Dušek a Slavia vyhrála 5:4.

Slavia - Liberec 5:4 SN (0:4, 4:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Valach (Micka, T. Hertl), 34. T. Hertl (Sklenář, P. Jelínek), 35. J. Krejčík (Krenželok, Pospíšil), 36. Pospíšil (Micka, Kadlec), 65. Dušek (samostatný nájezd) - 5. P. Nedvěd (Kudrna, Derner), 9. Urban (Vantuch), 14. P. Nedvěd (Derner), 14. Kudrna (P. Nedvěd, Ulrych). Rozhodčí: Šindler, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3853.
Furch (od 15. M. Kopřiva) - Kadlec, Valach, Kuboš, Kolařík, Šulc, Dresler, J. Krejčík - Pospíšil, Krenželok, Dušek - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, P. Jelínek, Doležal. Trenéři: V. Růžička, Weissmann, Čelanský a Beránek.
Pinc - Čakajík, Derner, Roth, Výtisk, Štich, Ulrych, Holub - Kudrna, P. Nedvěd, Klimenta - Bulíř, Urban, Vantuch - Bárta, Vak, Špaček - L. Krejčík, Bortňák, Víšek. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín