Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 1:4Třinec vyhrál v Pardubicích, ve vyřazovacích bojích nebude chybět

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Hrňa 0 : 1
35. Hrabal 0 : 2
38. Somík 1 : 2
44. Hořava 1 : 3
59. Bonk 1 : 4

PARDUBICE

Hokejisté Třince dokázali zvítězit v dohrávce 50. kola extraligy na ledě Pardubic 4:1 a zajistili si tak účast minimálně v předkole play off. Z deváté příčky mohou obhájci titulu zaútočit ještě i na první šestku, kterou uzavírají Vítkovice. Na ty mají Oceláři čtyřbodové manko.

Článek

Třinec měl s Východočechy v této sezoně lepší bilanci a také v úvodní třetině to u Labe dokazoval. Pardubičtí působili velmi matným dojmem, jejich hra byla bez nápadu, během první třetiny si nevytvořili žádnou gólovou šanci a Hamerlík si v poklidu připsal pouhé čtyři zásahy.

Hosté sice také neoslňovali, ale přesto byli ve všech činnostech aktivnější. Na jejich hře bylo znát, že chtějí napravit předchozí neúspěšné výsledky. Jednobrankový náskok po první třetině byl zasloužený, byť k němu přispělo až trestné střílení v 16. minutě. Ujíždějícího Hrňu fauloval Havíř a faulovaný hráč pak hladce penaltu proměnil, když Růžička vůbec nereagoval.

Také ve druhé části utkání dlouho pokračoval bezkrevný výkon domácích. Ti si ve 29. minutě vytvořili první gólovou šanci, ale Buchtele ani Zohorna se nedokázali před Hamerlíkem prosadit. Vrcholem pardubického trápení byla nevyužitá dvojnásobná přesilovka trvající dlouhých 72 vteřin. To hosté se při své třetí přesilovce dokázali prosadit už po šesti vteřinách. Ve 35. minutě se od modré čáry trefil obránce Hrabal.

Teprve pak se Pardubičtí probrali z letargie. Ve 38. minutě jim vyšla spolupráce Nahodila se Somíkem a slovenský útočník střelou pod horní tyčku dal kontaktní gól domácích. I tak však hra Východočechů nepřesvědčovala o jejich kvalitách a ambicích na první čtyřku.

V úvodu třetí třetiny domácí propásli šanci na vyrovnání, když nevyužili šestou přesilovku po druhém vyloučení Bonka. Velmi blízko své druhé brance při ní byl Somík, ale Hamerlík jeho úmysl vystihl. Pardubičtí sice začali hýřit aktivitou, ale ve 44. minutě nepokryli soupeřovu protiakci a Hořava proměnil svůj únik v důležitou třetí branku Ocelářů.

Po ní se hra domácích vrátila na úroveň úvodních dvou třetin a s větším elánem hrající hosté si důležité vítězství pohlídali, ačkoliv museli ještě čelit dvěma přesilovkám Pardubic. V 59. minutě navíc korunovali zasloužený úspěch čtvrtým gólem z hole Bonka do prázdné pardubické branky. Pardubičtí fanoušci odměnili výkon svých hráčů ironickým skandováním "hoši, děkujem".

50. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 38. Somík (Nahodil) - 16. Hrňa z trestného střílení, 35. Hrabal (Zíb, Bonk), 44. M. Hořava, 59. Bonk (Zíb). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. Diváci: 7822.
Pardubice: M. Růžička - Kolář II, Benák, Havíř, Borer, V. Kočí, M. Drtina, od 31. navíc Beneš - Kolář I, Koukal, Rákos - T. Nosek, T. Zohorna, Starý - Radil, Kousal, Buchtele - Markovič, Nahodil, Somík - Cetkovský. Trenéři: Hynek a Lubina.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Novotný, Bolf, Hudec - Kůrka, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Orsava, Hampl, Rufer - Hrňa, Polanský, M. Hořava. Trenéři: Tlačil a Janků.

Reklama

Související témata: