Hlavní obsah

Obránce Roth se v libereckém týmu rychle zabydlel a těší se znovu na play-off

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejový obránce Vladimír Roth se rychle zabydlel v sestavě libereckých Bílých Tygrů po svém nedávném příchodu na hostování z pražské Slavie. A je to pro něj velké pozitivum. Zatímco Slavii čeká jen účast ve skupině o udržení, za severočeský tým si mladý bek s jistotou zahraje play-off v extralize.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Přesun z Prahy na sever přijal sportovně. „To se v hokeji stává. Měl jsem nějaké náznaky o hráčské výměně, k níž nakonec také došlo. Na Slavii si nemohu stěžovat, s trenérem a generálním manažerem panem Růžičkou jsem měl vždycky dobrý vztah, ale teď jsem jinde,“ glosoval to.

V Liberci se potkal třeba se svým kamarádem Markem Trončinským, oporou obranných řad. „Oba pocházíme z Ústí nad Labem a jako malí kluci jsme se tam na sídlišti honili za tenisákem. Zkoušeli jsme hokejbal a skončili jsme u hokeje,“ prohodil obránce.

Roth má zkušenosti s boji o extraligové medaile již z loňska, kdy se právě se Slavií dostal až mezi čtyři nejlepší kluby. „V play-off  jsem odehrál všech devatenáct zápasů přes předkolo a čtvrtfinále a semifinále. Vzpomínám si, že jsme zrovna v Liberci vyhráli rozhodující sedmé čtvrtfinálové utkání. A pak jsme trápili i pozdějšího mistra z Třince,“ vybavil si.

Liberec čekají ještě dva zbývající zápasy základní části extraligy. „Chtěli bychom jít do play-off z první čtyřky, abychom začínali doma. K tomu potřebujeme uhrát nějaké body v pátek na Kladně a v neděli s Plzní,“ uvědomil si bek důležitost víkendu.

A co by poradil svým nynějším libereckým spoluhráčům před play-off? „Nevím, jestli zrovna já mám ve svých jedenadvaceti letech vykládat nějaké rozumy. Liberecký tým je hodně zkušený,“ usmál se. „Ale všichni víme, že v play-off rozhodují maličkosti a musí se jít třetina po třetině,“ zamyslel se.

Budoucnost prý neřeší. „Teď chci uspět s Libercem a pak tomu nechám volný průběh. Vypadá to ale, že se do Prahy už asi nevrátím,“ dodal Roth.

Reklama

Související témata: