Hlavní obsah

Kometa postoupila do předkola play-off, na šestou příčku se posunul Zlín

PRAHA

Hokejisté Komety Brno postoupili poprvé po pětadvaceti letech do play-off nejvyšší hokejové soutěže. Brňané si postup zajistili v 51. kole extraligy, když zvítězili na stadiónu Mladé Boleslavi 3:2. Jisté také je, že trojici Boleslav, Slavia a Litvínov doplní v zápasech play-out hráči Karlových Varů. Jasno ještě není o šestém čtvrtfinalistovi. Na přímý postup bez předkola si brousí zuby tři týmy, z nichž má nejlepší výchozí pozici Zlín, který zvítězil nad Českými Budějovicemi 2:1.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Hokejisté Komety Brno se radují, postoupili do předkola play-off.

Článek
Fotogalerie

Brňané mohli o postup do předkola play-off přijít pouze v případě, že by v posledních dvou zápasech nezískali ani jeden bod a sok z Karlových Varů by vybojoval plný počet bodů. Už v předposledním kole si ale hokejisté z hlavního moravského města postup vybojovali. Na stadiónu v Mladé Boleslavi prohrávali 0:1 po brance Podkonického, Brňanům se však podařilo utkání otočit a nakonec zvítězit 3:2. Rozhodující branku zaznamenal Holec a Brňané se tak po třech letech od postupu do nejvyšší soutěže poprvé probojovali do závěrečných bojů.

Hráčům Karlových Varů se v blížícím se konci základní části nebývale dařilo, na třineckém stadiónu však neskórovali ani jednou. Třinec zvítězil 2:0, když se gólově prosadili Hampl z trestného střílení a veterán Peterek. Čisté konto vychytal Hamerlík. Ani zisk tří bodů však mistrovskému celku nestačil k tomu, aby si zachoval naději na postup přímo do čtvrtfinále. Šestý Zlín má o tři body více, ale ve vzájemných zápasech byli „ševci“ úspěšnější.

Zlín bude hájit šestou příčku

Zlín se na šestou příčku probojoval po vydřeném vítězství nad Českými Budějovicemi. Zlínu se podařil vstup do zápasu, když se už po 43 vteřinách prosadil Veselý. Jihočeši vyrovnali na začátku druhé třetiny, zisk tří bodů ale Moravanům zajistil čtyři a půl minuty před koncem třetí části Köhler.

Na šesté postupové pozici vystřídal Zlín Vítkovice, které si odvezly výprask z O2 Arény, v níž Slavia hrála svůj poslední zápas v sezóně. Ve vyrovnané první třetině se prosadil pouze Hertl a na začátku druhé části vyrovnal Štefanka. Pak se ale rozjel gólostroj Růžičkových svěřenců, kteří nakonec vyhráli vysoko 8:1.

O výhodnou šestou pozici budou v posledním kole bojovat kromě Zlína a Vítkovic také Rytíři z Kladna, kteří si připsali proti Liberci dva body za vítězství v prodloužení. Ve středních Čechách se dlouho čekalo na první branku, kterou až ve 49. minutě zařídil Kameš. Za Tygry vyrovnával Vantuch. Druhý bod za vítězství v prodloužení zajistil svou trefou Dragoun.

Jednoznačným výsledkem skončilo měření sil domácí Plzně a Pardubic. Západočeši i s navrátilcem do sestavy Tomášem Vlasákem zvítězili 4:1 a dvěma brankami se na tom podílel Jakub Lev.

Zápasy 51. kola extraligy
Kladno - Liberec 2:1 po prodlouženíon-line
Branky: 49. Kameš, 62. Dragoun - 54. Vantuch.
Slavia - Vítkovice 8:1on-line
Branky: 8. Hertl, 24. Dušek, 27. Dresler, 32. Sklenář, 33. Vondrka, 35. Micka, 47. Pospíšil, 58. Krenželok - 22. Štefanka.
Třinec - Karlovy Vary 2:0on-line
Branky: 10. Hampl, 36. Peterek.
Mladá Boleslav - Brno 2:3on-line
Branky: 22. Podkonický, 57. Výborný - 32. T. Svoboda, 44. Erat, 54. Holec.
Zlín - České Budějovice 2:1on-line
Branky: 1. Veselý, 56. Köhler - 22. Mertl.
Plzeň - Pardubice 4:1on-line
Branky: 10. Johnson, 11. Lev, 28. Kovář, 34. Lev - 27. Somík.
Předehráno: Sparta - Litvínov 3:2

Reklama