Hlavní obsah

Budějovice jdou do play-off s řezníky v zádech. Kovář bude mít na helmě maso

Hokejové play-off je boj na ostří nože. Vyhecovaní hráči, trenéři, fanoušci. Dalo by se říci, že někdy to je pořádné maso. A toho chtějí využít hráči Českých Budějovic, kteří mají jistotu umístění do šestého místa. Mužstvo z jihu Čech přináší kampaň: To bude maso. „Věříme, že naše příznivce osloví a umocní jejich zážitek z play-off,“ doufá František Joun, generální manažer klubu.

Foto: www.hokejcb.cz

Budějovický brankář Jakub Kovář s novou maskou pro play-off, na které je namalováno maso.

Článek
Fotogalerie

S maskou celou od masa bude spjat budějovický brankář Jakub Kovář, který má na své přilbě nový vzor. Ta je celá pomalovaná. A vzor je shodný se sloganem. Kovář bude mít na hlavě maso.

"Myslím, že je to velice originální nápad, který přesně vystihuje atmosféru play-off. Hned mě tak napadlo nechat si vyrobit pro play-off speciální masku, která bude mít identickou podobu,“ je spokojený reprezentační gólman. K nápadu Kováře se spontánně připojili také spoluhráči, kteří se na znamení soudržnosti rozhodli, že své helmy doplní speciálním logem.

Aby byla iluze play-off dokonalá, klub se domluvil na spolupráci s Restaurací Masné krámy. „Po celou dobu účasti týmu ve vyřazovacích bojích se příznivci mohou těšit na speciální program a nabídku,“ pověděl Radek Papáček, tiskový mluvčí Jihočechů.

Zvláštní nádech bude mít play-off pro Aleše Kotalíka, který během sezóny oblékl českobudějovický dres po deseti letech strávených v zámoří. „Už při svém návratu jsem říkal, že jsem se vrátil pro to, abychom se společně dostali do play-off a v něm udělali výsledek, na který bude hrdý klub,“ vzkazuje Kotalík.

Co nejdále ve vyřazovacích bojích se bude chtít dostat i budějovický obránce František Ptáček, který ztrácí na rekordní počet zápasů Josefa Řezníčka devět utkání. Řezníček dosáhl na metu 1035 soubojů.

„Minimálně k vyrovnání tohoto rekordu bychom museli postoupit do semifinále, což by pro nás všechny bylo zároveň velkým týmovým úspěchem. A ten bych si strašně moc přál zažít," říká před "masem" kapitán Český Budějovic.

Reklama

Související témata: