Hlavní obsah

Slavia - Vítkovice 8:1Lístek za dvacet a Slavia na rozloučenou s O2 arenou vyprovodila rekordně Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Hertl 1 : 0
22. Štefanka 1 : 1
24. Dušek 2 : 1
27. Dresler 3 : 1
32. Sklenář 4 : 1
33. Vondrka 5 : 1
35. Micka 6 : 1
47. Pospíšil 7 : 1
58. Krenželok 8 : 1

PRAHA

Vstupenka za sváteční dvacku a levnější klobása s pivem zabraly. Na poslední zápas hokejistů Slavie s Vítkovicemi v O2 areně dorazilo 8125 fanoušků. Otevřeno bylo dokonce horní patro největší haly v České republice. Domácí v 51. kole na rozlučku s tímto stánkem rozstříleli hosty 8:1 a připsali si nejvyšší výhru v sezóně ze všech zápasů. Příští domácí utkání slávisté sehrají už v Edenu. Ale to půjde o jinou soutěž. Budou hrát play-out. Čtyřka nejhorších po základní části o udržení v nejvyšší soutěži.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Tomáš Hartl ze Slavie za asistence Marka Tomici (vpravo) střílí první gól Slavie. Před vítkovickým brankářem Filipem Šindelářem brání obránce Viktor Ujčík a Karol Sloboda (vpravo).

Článek

Počet diváků předčil očekávání. Rodiče zpestřili dětem začátek víkendu a vyrazili na hokej. Na předposlední mužstvo tabulky nejsou takové návštěvy v hale pro sedmnáct tisíc diváků obvyklé. Slavia měla před tímto kolem domácí průměr na utkání 4347 diváků. A to ještě díky soubojům se Spartou, Brnem a Pardubicemi. Klání, která mají vždy větší odezvu.

Vítkovice před zápasem hájily šestou příčku, která zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play-off. V přechozích třech zápasech těchto soupeřů vždy vyhráli slávisté. Hosté měli tedy poslední možnost v základní části toto změnit. Ostravané se ale museli obejít bez zkušeného brankáře Romana Málka, který léčí své zranění.

Po prvních dvaceti minutách mohla být spokojená Slavia, tým, který je na domácím kluzišti ze všech mužstev v extralize nejhorší. Ale v předposledním kole základní části zahajovací část slávisté zvládli. O jediný gól se postaral junior Tomáš Hertl. Hosté měli možnost snížit ve dvou přesilovkách, ale jejich snažení vždy zabránil brankář Miroslav Kopřiva.

Slavia vstřelila pět gólů ve druhé třetině

Začátek prostřední třetiny vyšel Vítkovicím. Bývalý slávista Juraj Štefanka srovnal na 1:1. Od přestávky uběhlo jen 76 sekund. Ale hosté se dlouho neradovali. Ve 24. minutě se trefil Antonín Dušek a slávisté opět vedli. A pokračovali dále, na 3:1 zvýšil za tři minuty Jan Dresler. Čas 31:04 přinesl další přesnou trefu. A zase šla do branky vítkovického gólmana Filipa Šindeláře. Na 4:1 upravil Jakub Sklenář. Za 69 sekund jel sám na brankáře Michal Vondrka a hosté se koupali ve vlastním zmaru. Během deseti minut čtyřikrát inkasovali.

Ale domácí neměli slitování - do konce prostřední části se nemýlil ještě Tomáš Micka a halou, kde v této sezóně vládl především smutek, probíhala mexická vlna. Slavia byla blízko sedmé výhře za tři body v této sezóně před svými fanoušky. Méně takových vítězství v nejvyšší soutěži nikdo nemá.

"Deset, deset," přáli si fanoušci

Ve třetí dvacetiminutovce přidal sedmou přesnou trefu Tomáš Pospíšil a fanoušci skandovali: "Deset, deset." V čase 50:01 jel trestné střílení Pospíšil, ale Šindelář si s jeho pokusem bez větších problémů poradil. Poslední gól utkání vstřelil Lukáš Krenželok a Slavia vyhrála 8:1.

Hokejisty pražské Slavie fanoušci vyprovodili potleskem, ale nejtěžší týdny sezóny mají hráči pod vedením trenéra Vladimíra Růžičky před sebou. Čeká je dvanáct utkání play-outu a doma budou hrát v Edenu, tam, kde normálně jen trénují.

Slavia - Vítkovice 8:1 (1:0, 5:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. T. Hertl (Vondrka, Tomica), 24. Dušek (P. Jelínek, Krenželok), 27. Dresler (P. Jelínek, Žejdl), 32. Sklenář (Kadlec), 33. Vondrka (T. Hertl, Tomica), 35. Micka (Sklenář), 47. Pospíšil. (Dušek), 58. Krenželok (Dušek)  - 22. Štefanka (Pohl). Rozhodčí: Hrubý, Jeřábek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 8125.
M. Kopřiva - Kadlec, Valach, Kuboš, Kolařík, Šulc, Dresler, J. Krejčík - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, P. Jelínek, Doležal. Trenéři: V. Růžička, Weissmann, Čelanský a Beránek.
Šindelář - Sloboda, Kudělka, Ovčačík, Trnka, Punčochář, Voráček, Ondrušek - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, Štefanka, Klimek - Kucsera, Húževka, Walker - Šedivý, Strapáč, Szturc. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec