Hlavní obsah

Zlín - Č.Budějovice 2:1Zlín udolal Jihočechy a prodral se do první šestky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Veselý 1 : 0
22. Mertl 1 : 1
56. Köhler 2 : 1

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v 51. kole extraligy České Budějovice těsně 2:1. Ve vyrovnaném utkání rozhodl o výhře Zlína v závěru základní hrací doby útočník Bedřich Köhler. Díky této výhře se moravský celek vměstnal před posledním kolem mezi nejlepších šest týmů.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Ondřej Veselý dává první gól Zlína brankáři Jakubu Kovářovi z Budějovic.

Článek

Zlínští na nic nečekali a již v první minutě zblízka překonal gólmana Kováře Veselý. V páté minutě se radoval i Mountfield, ale hlavní rozhodčí gól neuznal pro postavení útočícího hráče v brankovišti. V dalším průběhu hry byli aktivnější domácí, kteří ale další branku nepřidali. Nepřesnou rozehrávku Tesaříka vystihl Mertl, hostující útočník ale pohotového brankáře Sedláčka neprostřelil. V osmé minutě byl prvním vyloučeným hráčem Veselý, Zlín se ovšem ubránil bez větších potíží.

Po polovině třetiny si brankář Sedláček poradil se svižnou střelou Květoně. Ve 14. minutě byl vyloučen Kolarz. V přesilovce se Zlín usadil v útočném pásmu a lajna vedená Čajánkem potrápila jihočeskou obranu. Důras ani Zámorský ale gólmana Kováře neprostřelili.

Pohledná hokejová bitva pokračovala i po změně stran. Do brejku se dostal Důras, při zakončení zblízka pálil do gólmana Kováře, jenž jeho střelu vyrazil do ochranné sítě. Jako blesk z čistého nebe pak udeřili Jihočeši. Mertl střelou od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Ve 37. minutě ve velké šanci nastřelil Kuchejda horní tyčku zlínské branky. Berani mohli žehrat na špatnou koncovku. Leška bez přípravy ani Čajánek z dorážky nedokázali překonat Kováře. Zlínu nepomohla ke skórování ani další přesilovka, když se proti pravidlům provinil Kranjc.

Na začátku posledního dějství nevyužil Zlín přesilovku a po něm neuspěly v početní výhodě ani České Budějovice. Možnost udělat něco s výsledkem Zlínští promrhali po provinění Němečka.

Zlín se víc tlačil do branky a v parádní šanci Melenovský před Kovářem nezamířil přesně. I tak se domácí nakonec dočkali kýžené branky. Puk za Kovářova záda propasíroval Köhler. Jeho trefu pro jistotu ještě potvrdil videorozhodčí. Jihočeši se již na odpor nezmohli a k vyrovnání jim nepomohla ani víc než minutová power play.

PSG Zlín - HC Mountfield České Budějovice 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Veselý (Linhart, Leška), 56. Köhler (Holík) - 22. Mertl (Němeček). Rozhodčí: Blecha, Polák - Bryška, Jiří Novák. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 4187.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček, Míka, Matějíček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček - Kubiš, Fořt, F. Čech. Trenéři Rostislav Vlach a Turek.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Jan Novák, Kranjc, Kolarz, Vydarený, Němeček, Mikuš - Šimánek, Kašpařík, Martynek - Horna, Langhammer, L. Květoň - Gulaš, Mertl, R. Pšurný - Červený, Kuchejda, Burian. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata: