Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 4:1Plzeň s uzdraveným Vlasákem jasně porazila Pardubice jasně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Johnson 1 : 0
11. Lev 2 : 0
0. Somík 2 : 1
28. Kovář 3 : 1
34. Lev 4 : 1

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili v 51. kole extraligy Pardubice 4:1 a ukončili tak třízápasovou sérii proher. Na soupisce Indiánů chyběli zkušení obránci Jiří Hanzlík s Jaroslavem Modrým, do hry se ale po patnáctizápasové pauze vrátil útočník Tomáš Vlasák a domácí si rychle vypracovali slepenými góly dvoubrankový náskok. Východočeši skórovali pouze jednou a prohráli již čtvrté utkání z posledních pěti.

Článek

Domácí ve snaze napravit špatný dojem z posledních utkání začali aktivně. Během prvního střídání přihrál Straka zpoza branky Kratěnovi, který zblízka před odkrytou brankou trefil pouze klečícího gólmana Salfického. Gólovou radost domácím přinesla v 10. minutě první početní výhoda, jíž po přesné nabídce Kratěny od zadního mantinelu zužitkoval pod horní tyč zakončující Johnson. O 56 vteřin později navíc Salfického překvapila střela Lva ze středního pásma a Indiáni vedli už 2:0.

Někdejší miláček plzeňského publika si reputaci vylepšil ve 12. minutě, kdy po tlaku domácích v útočném pásmu vleže skvěle vyrazil prudkou střelu Kaberleho. V 15. minutě ovšem Salfického propálil při přesilovce od modré čáry Marušák. Jeho trefu ale sudí neuznali pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Vzápětí měli domácí 61 vteřin trvající dvojnásobnou početní výhodu, v největší příležitosti však Vlasák minul prázdnou branku. Až v závěru třetiny se směrem dopředu připomněli dosud pasivní hosté, Radil ale v pádu trefil jen padajícího brankáře Svobodu.

Od prostřední části hájil pardubickou branku dnešní náhradník Růžička a záhy musel zlikvidovat šance Lva a Kratěny. Hosté chtěli otočit nepříznivý stav a více otevřeli hru. Svoboda sice zlikvidoval střelu nekrytého Havíře z mezikruží, hosté se však dočkali ve 26. minutě, když po přečíslení a přihrávce Zohorny skóroval Somík.

Hra nahoru dolů ale vyhovovala také domácím a Kovář dorážkou střely Lva upravil na 3:1. Ve 34. minutě Svoboda včasným přesunem dokázal zastavit pokus útočníka Koláře. Na druhé straně po krásné individuální akci zakončoval Kratěna po blafáku do opuštěné branky, faulem mu ale nedovolil lépe umístit puk Benák.

Při následné pětiminutové přesilové hře rychle potrestal zranění Kratěny svým druhým gólem Lev, který se trefil bekhendem přesně do levého horního růžku. Velkou příležitost promarnil nerozehraný Vlasák, jemuž vzal téměř jistou branku brankář Růžička.

Závěrečná třetina postrádala větší tempo. Do sestavy se vrátil ošetřený Kratěna, v přesilovce ale dvakrát selhal v jasné pozici. Vykřesat naději mohl hostům v 52. minutě Borer, jeho bomba od modré čáry ale skončila na tyči. V nervózním konci třetí třetiny plném vyloučení už se stav nezměnil.

HC Plzeň 1929 - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Johnson (Kratěna, Vlasák), 11. Lev (Dan Růžička), 28. Jan Kovář (Lev), 34. Lev (Duda, Jan Kovář) - 27. Somík (T. Zohorna, Markovič). Rozhodčí: Hradil, Kalivoda - Charvát, Bejček. Vyloučení: 4:6, navíc Michal Dvořák 10 min., Stránský (oba Plzeň), Benák (Pardubice) oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 5812.
Plzeň: A. Svoboda - Vykoukal, J. Jeřábek, Dan Růžička, Kaberle, Marušák, St. Pierre, Frolo - Kratěna, Martin Straka, Vlasák - Duda, Jan Kovář, Lev - Michal Dvořák, Havlíček, Johnson - Stránský, M. Heřman, Pitule, od 32. navíc Mrňa. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.
Pardubice: Salfický (21. M. Růžička) - Píša, V. Kočí, Borer, Havíř, Benák, Kolář II, M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - Markovič, Nahodil, Somík - Radil, Kousal, Nosek - Cetkovský, T. Zohorna, Rákos. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama