Hlavní obsah

Třinec - Karlovy Vary 2:0Karlovy Vary po šesti výhrách zaváhaly a na play-off nedosáhly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Hampl 1 : 0
36. Peterek 2 : 0

TŘINEC

Hokejisté Karlových Varů podlehli v předposledním kole základní části extraligy v Třinci 0:2 a definitivně budou hrát ve skupině o udržení. Úřadující mistr díky gólům Zbyňka Hampla a Jana Peterka potvrdil účast v předkole play off, třinecký brankář Peter Hamerlík si připsal pátou nulu. Západočeši ukončili sérii deseti zápasů, ve kterých bodovali, s Oceláři prohráli pošesté za sebou.

Článek

Hosté už neměli osud ve svých rukou, ale výsledek jim nemohl být lhostejný. Energie byla v úvodu živější, jenže nevyužila dvě přesilovky a jejich aktivitě odzvonil inkasovaný gól, kterému předcházel sporný zákrok na unikajícího Hampla. Rozhodčí posoudili jeho upadnutí jako Gawryletzův faul a třinecký útočník z trestného střílení poslal Oceláře do vedení. Televizní záznam ale ukázal, že hostující bek domácího hráče nefauloval.

Vedoucí branka vylepšila jejich herní projev. Polanský mohl ve 13. minutě přidat druhý gól, ale Mensator jeho bekhendový pokus vystihl a zmařil.

Ještě v úvodu druhé části promarnil stoprocentní šanci střelou nad Hořava a Karlovarští se znovu chopili iniciativy. Dobrým pohybem se dokázali usazovat v útočném pásmu, ale jejich ofenzívě podobně jako v prvním dějství scházelo finální dotažení. Přestože před Hamerlíkem o vzruch nebyla nouze, vyložené šance chyběly.

Naopak Třince v této pasáži hry vytěžil z minima maximum. Peterek v 36. minutě tečovanou střelou překonal Mensatora a druhým gólem poslal karlovarské naděje na play off k ledu.

Domácí se v závěru stáhli do středního pásma a strážili výhru, kterou mohl ještě zvýraznit Varaďa, ale zblízka nedokázal usměrnit Kůrkovu přihrávku do odkryté branky.

Karlovarským se nepovedlo ani snížit, Kolbasu vychytal Hamerlík a neujala se ani závěrečná power play.

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávka: 10. Hampl z trest. střílení, 36. Peterek (Varaďa). Rozhodčí: D. Konc, Müllner (oba SR) - Dřínovský, Kostka. Vyloučení: 6:2. Bez využití. Diváci: 3379.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Novotný, Cartelli, Seman - Kůrka, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Orsava, Hampl, Rufer - Hrňa, Polanský, M. Hořava. Trenéři: Tlačil a Janků.
Karlovy Vary: Mensator - Gründling, Gulaši, Gawryletz, Gřegořek, Mocek, Lučka, M. Rohan, Prošek - Kumstát, Pech, Zaťovič - Koblasa, Skuhravý, Kotrla - Dej, T. Sýkora, Skladaný - T. Rohan, T. Klíma, Kuběna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice